Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tereza H. opustila Pákistán! Europoslanec Zdechovský promluvil o návratu do Evropy

Aktualizováno -
24. dubna 2022
21:25
Autor: jžk - 
23. dubna 2022
21:15

Nedobrovolný pobyt Terezy H. v Pákistánu začal v lednu 2018, kdy ji celníci zadrželi s kufrem plným heroinu, který se podle nich mladá Češka snažila propašovat pryč ze země. Tereza u soudu dostala skoro devět let vězení, odvolací soud ji ale očistil. Víc než čtyři roky utrpení by tak měly být u konce. Podle europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) by Tereza měla během víkendu konečně dorazit do Evropy!

Blondýnu z Uherského Hradiště zadrželi celníci v lednu roku 2018 na letišti v Láhauru. V jejím kufru totiž prý nalezli zhruba devět kilogramů heroinu. O rok později byla pak Tereza odsouzena k osmi letům a osmi měsícům ve vězení. Celou dobu však tvrdila, že je nevinná a snažila se proti rozsudku odvolat. Soudní řízení však bylo několikrát odloženo a situaci komplikovala i koronavirová pandemie. 

Tereza byla nakonec zproštěna veškeré viny v listopadu loňského roku. Od té doby byla sice na svobodě, ale Pákistán opustit nemohla. Soud nicméně v dubnu smetl ze stolu stížnosti celníků, a tak se mladá Češka mohla konečně začít připravovat na návrat do Evropy. „Tereza je úplně stejně šťastná jako po propuštění z vězení. V Islámábádu nakoupila, sbalila si své věci a těší se na odlet,“ sdělil Blesku zdroj, který sleduje Terezinu kauzu.

Video  Češka se postavila před soud v Islámábádu: Nová naděje pro Terezu H.  - Videohub
Video se připravuje ...

K vytouženému návratu by podle informací europoslance Tomáše Zdechovského mělo dojít u během víkendu. „Do České republiky respektive do Evropské unie na nějaké bezpečné místo by se měla dostat v nejbližších hodinách,“  Zdechovský v sobotu pro CNN Prima News.

České ministerstvo zahraničí v neděli České televizi potvrdilo, že Tereza už opustila Pákistán.

votomtoje ( 25. dubna 2022 21:55 )

Mýlíš se, k jakýmkoli drogám jsem měl vždy odpor, od čichačů přes huliče až k těm horším. Nechápu proč je tato společnost stále omlouvá a to i ty fetky dole. Každý svého štěstí strůjce.

arbitr ( 25. dubna 2022 10:19 )

Soud ji očistil?
Podle dřívějších zpráv to advokát "uhrál" na procesní pochybení celníků, proto je propuštěna na kauci se slibem, že se na další jednání po předvolání VRÁTÍ k soudnímu líčení - a naše orgány na to jistě dohlédnou!
Tak proč se schovává? Před majiteli zboží?

krapotkin ( 25. dubna 2022 08:17 )

Ale, že nám v tý base ztlousla, že jo ?

krapotkin ( 25. dubna 2022 08:13 )

Třeba doufá, že mu naláká víc mladých do kostelů, aby mohla církev zase oblbovat víc lidí. Herák bude rozdávat zdarma.

boroboro ( 25. dubna 2022 08:11 )

Takže do Dubaje...no jo, všimné soudu a ostatní náklady něco stojí, Terezce nezbylo, než začít hned zase pracovat. Zase už bude blondýna, to se Arabům líbí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání