Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Celníci nechtějí pustit Terezu domů: Soudce měl rozhodovat o jejím osudu, ale...

Autor: VaB - 
21. dubna 2022
05:00

Už to vypadalo, že má Tereza H. (25) jednou nohou nakročeno do letadla! Pak ale přišla zpráva o tom, že její sen o cestě domů opět zkrachoval. Celníci v úterý napadli soudní rozhodnutí o tom, že Tereza může opustit zemi. Vidle jí do toho teď hodil i soudce – jednání se nemůže konat, protože si vzal volno.

Už čtyři roky Tereza H. (25) z Uherskohradišťska doufá, že se dostane domů. V listopadu loňského roku ji soud v Pákistánu osvobodil a propustil z vězení. Tam se dostala poté, co ji celníci v roce 2018 na letišti v Láhauru zadrželi, v kufru měla mít devět kilo heroinu.

O rok později jí soud uložil osm let a osm měsíců vězení. Celou dobu trvala na své nevině, nakonec zvítězila. Soud v pondělí 1. listopadu přijal argumenty Terezina advokáta Saifúla Malúka a Češka byla obvinění zproštěna. Ačkoliv už je na svobodě, domů se zatím nedostala.

Soud jí sice povolil, že může ze země odletět, měla dokonce i koupené letenky a těšila se, až se svým tatínkem, který za ní přiletěl, odcestuje domů. „Nejvyšší soud Pákistánu zakázal Tereze odjet do zahraničí na základě celního odvolání,“ potvrdil zdrcující zprávu Blesku zdroj obeznámený s případem Terezy.

V úterý se měl tímto odvoláním zabývat Nejvyšší soud. Jenže… „Jednání se nemohlo konat z důvodu nepřítomnosti senátu Nejvyššího soudu. Soudce si totiž vzal dovolenou, vše se proto přesouvá na další den,“ řekl Blesku zdroj.

Celníci k soudu přišli dobře připraveni. „Celníci nechtějí umožnit za žádnou cenu návrat Terezy zpět do České republiky,“ doplňuje člověk obeznámený s celým procesem. O tom, jestli bude moci odcestovat, musí rozhodnout Nejvyšší soud.

viho ( 21. dubna 2022 11:56 )

Pěšáci na nejnižší úrovni jako ona jsou většinou pouze obětí nějaké manipulace a své sociální situace. Ona netvrdila, že si nevšimla těžkého kufru, ale říkala, že si myslela, že veze něco jiného. Spíše je to tak, že se někdo bojí toho, že by se dostala z Pákistánu a mohl by to začít vyšetřovat někdo, kdo není na výplatní pásce té drogové mafie...

viho ( 21. dubna 2022 11:51 )

Spíše je to tak, že se ji ti bossové snaží držet co nejdéle ve vězení, protože ji sami udali a chtěli se jí zbavit. Celníci v Pákistánu jsou zcela jistě na výplatní pásce drogové mafie. Ona byla pouhý nahraditelný pěšák, kterého se chtěli zbavit. Možná jí skutečně namluvili, že v tom kufru je nějaký polotovar drogy, jak říkala, ze kterého se drogy teprve vyrábí a jehož převoz není trestný. Něco jako když vařiči vozí ve velkém léky z Polska, které tam jsou volně prodejné.

Ford Henry ( 21. dubna 2022 10:37 )

Není kam spěchat. V Evropě je válka, tak si v zemi náboženství míru pěkně orazí.

bullshit ( 21. dubna 2022 10:00 )

Takže se to seklo jen o jeden den co má advokát volno?

krapotkin ( 21. dubna 2022 09:38 )

Na rozdíl od vrahůmilné Evropy mají i trest smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání