Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Děčínští policisté čapli „pavoučího muže“ (27): Snažil se jim utéct po balkonech!

Autor: rc - 
1. dubna 2022
13:23

Víc než rok se ukrýval před zákonem sedmadvacetiletý muž. Bylo po něm totiž vyhlášeno celostátní pátrání. Policisté ho ale nakonec dopadli v bytě jeho přítelkyně v Děčíně. Pokusil se jim utéci a slézal po balkonech panelového domu. Ani to mu však nemohlo.

Ve středu se podařilo děčínským policistům dopadnout celostátně hledaného muže (27), který se déle než rok ukrýval před zákonem. „Muž měl den před Štědrým dnem nastoupit do výkonu trestu, kam jej soud poslal pro páchání majetkové trestné činnosti. Vzhledem k tomu, že nenastoupil, tak soud vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a bylo vyhlášeno po muži celostátní pátrání,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová s tím, že policisté dostali tip, že se muž schovává v bytě své přítelkyně.

Policisté připravili akci, při níž se jim muže podařilo zadržet. Zajistili všechny únikové cesty, a zatímco šli někteří policisté dovnitř, další hlídali panelový dům z venku. „Ve chvíli, kdy zabouchali na dveře bytu a zvolali zákonnou výzvu k otevření bytu, tak za dveřmi bylo slyšet velmi rychlé přemisťování a slova ‚neotevřu, jděte pryč‘!“ popsala akci mluvčí. Policisté nakonec vtrhli dovnitř.

Muž se snažil uprchnout a jako únikovou cestu zvolil slezení po balkonech dolů. „Jednalo se o byt v 8. patře. Policisté, díky sehranosti a koordinaci s kolegy venku, přesně věděli, kde se muž nachází,“ uvedla mluvčí, že se jim ho podařilo zadržet až na balkoně bytu ve 3. patře. Skončil ve vězení a byl obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Video  Děčínští policisté zadrželi muže, který víc než rok prchal před zákonem. Před policisty se snažil utéci slezením po balkonech. (30.3.2022)  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání