Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Nečekaná sněhová přeháňka způsobila hromadnou nehodu 80 aut! Šest lidí zemřelo

Autor: ČTK - 
30. března 2022
18:23

Při pondělní hromadné nehodě na dálnici v Pensylvánii se srazilo dohromady 80 vozidel a šest lidí kvůli ní přišlo o život, oznámila ve středu místní policie. Původní předběžné informace hovořily o třech mrtvých a 40 až 60 havarovaných vozidlech.

Srážku způsobila náhlá sněhová přeháňka. Odklízení desítek vozidel trvalo dva dny, dálnice je plně průjezdná až od dnešní půlnoci místního času (dnešního rána SELČ).

Podle policie se srazilo na zasněženém úseku dálnice 41 osobních vozidel a 39 dalších včetně kamionů. Na záběrech pořízených svědky nehody je vidět řada havarovaných nákladních a osobních aut, do nichž poměrně vysokou rychlostí najíždí další a další vozidla kvůli malé viditelnosti.

Některá havarovaná auta rovněž vzplála a podle policie se žárem zapekla do vozovky, což výrazně prodloužilo čas potřebný na odklizení následků nehody. Místní úřady rovněž uvedly, že záchranáři museli důkladně prohlížet každé auto a zjistit, zda v něm nezůstaly lidské pozůstatky. Vzhledem k velkému množství vozidel trvalo několik dní, než se dostali ke konečnému počtu obětí. Do místních nemocnic odvezli záchranáři celkem 24 lidí.

Video  Hromadná dopravní nehoda na dálnici D5  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání