Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapec (†13) řídil pickup a srazil se s dodávkou: Devět lidí zemřelo!

Dodávka po bouračce
Dodávka po bouračce  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
18. března 2022
07:47

Při čelní srážce pickupu s dodávkou zemřelo v Texasu devět lidí. Za volantem prvního auta seděl třináctiletý chlapec. Vyšetřovatelé uvedli, že pickupu před kolizí praskla pneumatika.

Při nehodě zahynulo šest univerzitních hráčů golfu, včetně jednoho z Portugalska a jednoho z Mexika, a jejich trenér. Zahynul také nezletilý řidič pickupu a jeho 38letý spolujezdec. Dva studenti, oba z Kanady, srážku přežili a jsou ve stabilizovaném stavu, ale stále v nemocnici.

Třináctiletý řidič

O úterní nehodě informovala ve čtvrtek agentura AFP. To, že řídil třináctiletý, je proti zákonu, sdělil agentuře AP seržant Victor Taylor. Děti mohou v Texasu začít s autoškolou ve 14 letech. Řídit však mohou až od 15 let, a to s instruktorem nebo s jiným dospělým, který má řidičský průkaz.

Není jasné, jakou rychlostí auta před srážkou jela, uvedli na tiskové konferenci vyšetřovatelé amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB). Obě vozidla po kolizi začala hořet. Několik obětí v dodávce nebylo připoutáno bezpečnostními pásy.

Náraz cestujícího vymrštil z vozidla

Jednoho z cestujících náraz z vozidla vymrštil. K nehodě došlo v úterý po 20:00 místního času (po 14:00 SEČ) v okrese Andrews na západě Texasu. Dodávka převážela členy mužského i ženského golfového týmu z golfového turnaje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání