Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vlak smetl na Hradecku auto: Řidička zemřela, dítě skončilo v nemocnici

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Blesk.cz - David Malík)
Autor: ČTK - 
25. února 2024
20:49

Při střetu auta s vlakem u Zachrašťan na Hradecku v neděli po 18:00 zemřela dvaatřicetiletá řidička. Dítě, které s ní jelo, záchranáři převezli vrtulníkem do nemocnice. Ve vlaku cestovalo 80 až 100 lidí. Při srážce se jim nic nestalo. ČTK to řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Provoz na trati je zastaven.

Spěšný osobní vlak se s autem střetl na železničním přejezdu na trati mezi stanicemi Chlumec nad Cidlinou a Nový Bydžov. Přejezd je bez závor, zabezpečení má světelnou signalizaci. Řidička zemřela na místě. Ona i dítě byly ve vozidle po srážce zaklíněné.

Cestujícím z vlaku pomohli vystoupit hasiči. "Dopravce pro ně zabezpečil náhradní autobusovou dopravu," uvedli hasiči na síti X. České dráhy pro další vlaky zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje. "Případní svědci nám své poznatky mohou zavolat na linku 158," uvedla policejní mluvčí.

Omezení na trati by podle Českých drah mohlo trvat do 22:00. Správa železnic na webu ve 20:30 uváděla předpokládaný konec omezení v 21:00.

Video: Nehoda vlaku a nákladního auta na železničním přejezdu v Kralupech nad Vltavou.

Michelin ( 26. února 2024 12:03 )

Co nevidět , vyjedou motorky a bude zábava ... 👎

Jiří Zvěřina ( 26. února 2024 01:03 )

Ani dítě ve voze jí nepřinutilo k větší opatrnosti...

Gemino Gemello ( 25. února 2024 23:10 )

Je mi líto mladého života, ale pokud bezmozek vjede na přejezd, aniž by se rozhlédl jestli něco nejede, není pomoci. Život mám jen jeden. Spoléhat se na světla je blbost. I když tady asi blikaly...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání