Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Doktor (†48) a táta pěti dětí uhořel v Tesle: Jeho rodina zažalovala automobilku

Tesle se nevysunuly kliky a uvnitř uhořel otec (†48) pěti dětí: Rodina automobilku zažalovala!
 (Autor: Profimedia/bpfamilycare.com)
Autor: rix - 
4. června 2022
14:47

Na následky strašlivé nehody zemřel na Floridě v únoru 2019 uznávaný lékař a otec pěti dětí Omar Awan (†48), který zrovna řídil svou Teslu model S. K nehodě se ihned sjely záchranné složky, avšak muže v autě se jim zachránit nepodařilo. Uhořel. Na vině je podle rodiny prý samotná Tesla, které nevyskočily automatické páčky dveří, které se při jízdě zatáhnou do auta. Hasiči se tak do stroje pro ještě živého Omara nedostali. Jeho rodina nyní automobilku Elona Muska zažalovala.

Když záchranáři na místo nehody přijeli, byli zmatení. Auto nebylo jak otevřít. Automatické kliky se nevysunuly. Druhá možnost umožňuje záchranářům rozbít okno auta a ručně otevřít dveře pomocí speciálního mechanismu uvnitř. Ani to se ale nepodařilo. Omar se nadýchal zplodin a ve voze uhořel. Prvotní náraz přitom přežil.

Awanova rodina si stojí zatím, že auto bylo vadné a kdyby tomu tak nebylo, jejich blízky by žil. Automobilka Tesla tvrzení popřela. Auto prý fungovalo perfektně a Omar si za svou smrt může sám. Jak uvedli policisté, muž měl být opilý a překročil povolenou rychlost. 

„Nemohli najít kliku od dveří a bohužel nebyli schopni vytáhnout řidiče,“ vysvětloval policejní mluvčí práci hasičů. „Tak se pokusili rozbít okno, aby řidiče dostali ven, ale nebyli úspěšní,“ dodal s tím, že plameny už byly v té chvíli moc silné. 

Rodina se se smrtí tatínka jen tak nesmíří. „Mohl být zachráněn. Mohl tu být. Mohl být s námi, se svými dětmi,“ zoufala si jeho žena Lilliana podle deníku Daily Mail. „Bylo mu pouhých osmačtyřicet let, byl na vrcholu života,“ dodala s tím, že šlo o usměvavého muže. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání