Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtyři Slováci zemřeli při děsivé autonehodě v Belgii: Jejich vůz sjel v noci do řeky

Čtyři Slováci zahynuli při autonehodě v Gentu.
Čtyři Slováci zahynuli při autonehodě v Gentu.  (Autor: Reprofoto TV JOJ)
Autor: ČTK, shp - 
25. října 2021
09:55

Taková hrůza! Životy hned čtyř Slováků vyhasly v belgickém Gentu. Vůz s nimi sjel do řeky. Svědci ještě viděli, jak autu pod vodou svítí světla. Bohužel se z něj nepodařilo dostat nikoho živého. Záběry z místa nehody získala TV Joj.

Při sobotní dopravní nehodě v belgickém městě Gent zahynuli čtyři slovenští občané, potvrdilo  slovenské ministerstvo zahraničí. Tři muži a jedna žena se utopili poté, co jejich auto v nočních hodinách sjelo z nábřežní ulice do řeky Leie. Příčina neštěstí je nejasná.

Policie byla o nehodě v centru Gentu informována v sobotu kolem půl třetí ráno, píše na svém webu zpravodajská společnost RTL. Auto značky Peugeot podle všeho prorazilo svodidla na ulici Huidevetterskaai a skončilo ve vodě, záchranáři v něm pak našli čtyři mrtvé. Oběti byly ve věku 23 až 35 let a policie nejdříve pouze jednu z nich označila za Slováka.

"Můžu potvrdit, že šlo o čtyři občany SR," sdělil agentuře TASR mluvčí slovenské diplomacie Juraj Tomaga. "Jsme v kontaktu s místními úřady. Vzhledem k GDPR (unijní normě o ochraně osobních údajů; pozn. red.) ale žádné bližší informace nemůžeme poskytnout," dodal.

Gentská policie potvrdila, že kontaktovala slovenské úřady. Mimo jiné vyšetřuje, proč čtveřice Slováků ve správním centru provincie Východní Flandry jezdila v autě s francouzskou poznávací značkou.

Video  Čtyři Slováci zemřeli při děsivé autonehodě v Belgii: Jejich vůz sjel v noci do řeky  - TV JOJ
Video se připravuje ...

offline ( 25. října 2021 11:42 )

Proč jezdili v autě s francouzskou značkou? No asi proto, že ho ukradli. Měli to být Romové, kterých je ve všech západních státech nalezlých ze Slovenska obrovské množství a všude jen kradou a podvádějí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání