Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda u Olomouce je nejhorší za letošní rok? Krutá bilance po srážce čtyř aut

Autor: ČTK - 
15. listopadu 2021
17:07

Tragickou dohru měla nedělní nehoda čtyř osobních aut u olomoucké místní části Nemilan, která si nakonec vyžádala tři lidské životy. Jeden člověk zemřel na místě, další dva v nemocnici. Mezi oběťmi je jedna žena a dva muži. Co do počtu obětí jde zatím o nejtragičtější nehodu nejen v Olomouckém kraji, ale podle zjištění ČTK i v celé republice.

Bližší informace k okolnostem nehody s ohledem na její vyšetřování policie zatím nesdělila. Nehoda se stala v neděli po 17:00 mezi Olomoucí a obcí Kožušany - Tážaly. „V tuto chvíli k nehodě nemohu poskytnout bližší informace, neboť je vše předmětem šetření, a to jak okolnosti, souvislosti tak i příčiny dopravní nehody,“ uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová. Podotkla, že kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Krajští hasiči na twitteru uvedli, že zdravotníkům asistovali v péči u tří zraněných osob. Silnice i blízký nájezd a sjezd z dálnice D35 byly uzavřeny. „Došlo k nehodě čtyř osobních vozidel. Jsou tam zraněné osoby,“ řekla krátce před 19:00 bez dalších podrobností policejní mluvčí.

K nehodě vyjížděly čtyři jednotky hasičů. „Po vyproštění hasiči asistovali v péči u tří zraněných osob zdravotníkům ZZS (zdravotnické záchranné služby),“ uvedli na sociální síti hasiči.

Kvůli nehodě byla uzavřena silnice II/435 i blízký exit 272 Nemilany na dálnici D35. Policie odkláněla dopravu na objízdné trasy.

Podle zjištění ČTK je nedělní nehoda zatím letos nejtragičtější co do počtu obětí v kraji, ale i v celé zemi. Dosud ve statistikách figurovaly při nehodě nejvýše dvě oběti - v Olomouckém kraji to bylo v lednu, kdy zemřeli dva lidé při nehodě osobního vozidla v blízkosti hraničního přechodu u Zlatých Hor na Jesenicku. Dvě oběti měly například v srpnu také dvě nehody u Karlových Varů, které se staly na stejném místě v rozmezí tří týdnů. V říjnu nepřežila střet s kamionem na Jičínsku řidička osobního automobilu a její spolujezdec. Dva lidé zemřeli v říjnu také při nehodě u Sazené na Kladensku, v září to bylo u Let na Písecku.

V loňském roce byla bilance obětí při nehodách tragičtější - loni v říjnu zemřeli při nehodě dodávky a kamionu u Horních Ředic na Pardubicku čtyři lidé, šlo tehdy o nejtragičtější nehodu za rok 2020. Nehod se třemi oběťmi bylo loni několik - v říjnu zemřeli tři mladí muži při nehodě osobního auta u Nových Hradů na Českobudějovicku, tři lidé zemřeli také v září při hromadné nehodě dvou kamionů a čtyř osobních aut na dálnici D1 na okraji Brna, tři oběti měla i nehoda na konci května u Černožic na Královéhradecku či srážka auta a osobního vlaku na přejezdu na Plzeňsku.

Podle informací ČTK zemřelo od začátku letošního roku na silnicích Olomouckého kraje minimálně 34 lidí, jen v létě bylo 13 mrtvých. Letošní čísla jsou již vyšší než za celý loňský rok, kdy na silnicích Olomouckého kraje zemřelo dohromady 23 lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání