Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Řidič na Kolínsku usnul za volantem: Na chodníku srazil mámu a dvě holčičky (obě 3), jedna zemřela

Aktualizováno -
13. listopadu 2021
20:21
Autor: jel - 
12. listopadu 2021
18:13

K tragické dopravní nehodě došlo v pátek před sedmnáctou hodinou v obci Tatce na Kolínsku. Starší řidič (75) podle prvotních informací zřejmě usnul za volantem a najel na chodník, kde srazil ženu a dvě tříleté holčičky. Jedna i přes více než hodinovou resuscitaci zemřela. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro dva trestné činy.

Podle mluvčí policie Vlasty Suchánkové byli policisté o nehodě informováni v 16:47. „Řidič ročník 1946 podle prvotních informací usnul za volantem a najel na chodník, kde srazil ženu a dvě děti,“ uvedla krátce po havárii s tím, že všichni sražení jsou momentálně v péči záchranářů. 

Mluvčí středočeské záchranky Petra Homolová později potvrdila smutnou zprávu. Jedna z holčiček i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehla. „Na místě jsme zasahovali ve spolupráci s leteckou záchrannou službou Praha a Hradec. Maminku jsme převezli se středně těžkými zraněními pozemní cestou do FN Motol, jedno dítko bylo letecky převezeno tamtéž,“ uvedla Homolová. „Druhé se bohužel nepodařilo oživit,“ dodala s tím, že na místo byl pro tatínka povolán také krizový intervent.

Místní uvedli, že úsěk, na kterém se tragédie stala, je problémový. „Auta tady jezdí velmi rychle. Kód náklaďáky,“ řekla jedna z nich FTV Prima.Podle dechové zkoušky nebyl řidič pod vlivem alkoholu. Další okolnosti nehody vyšetřují kriminalisté. 

V sobotu policejní mluvčí sdělila, že vyšetřují dva trestné činy. „Policisté místo nehody detailně zadokumentovali a již včerejšího (pátečního, pozn. red.) dne zahájili úkony trestního řízení pro dva trestné činy,“ řekla Suchánková a upřesnila, že se jedná o usmrcení z nedbalosti a o těžké ublížení na zdraví z nedbalost. Dodala také, že u holčičky, která zemřela, byla nařízena soudní pitva.

Video  V Tatcích na Kolínsku srazil řidič na chodníku maminku a dvě děti. Jedna holčička zemřela.  - Blesk: Vašek Burian
Video se připravuje ...

Uživatel_5491567 ( 15. listopadu 2021 04:35 )

Teď ale vraždil starý a slepý debil tak teď neřešte mladé Vy huso.

Uživatel_5491567 ( 15. listopadu 2021 04:31 )

Proč by měl odevzdat řidičák? Protože je to starý pardál, který má již dávno zpomalené reakce, rozhodně už dobře nevidí, ať kecáte co chcete, není schopen v krizové situaci reagovat. Je to prostě důchodce, který nemá co řídit. Jestli sedá za volant, je to sprostý, tupý, bezohledný debil.

jarby ( 13. listopadu 2021 23:57 )

Být otcem té holčičky, již by byl řidič ve statistice zemřelých na Covid

padrino ( 13. listopadu 2021 23:40 )

Twl,silnice do kopce,vysokej obrubník a von ho stejně přejede?

doktormediciny ( 13. listopadu 2021 18:53 )

Ja se domnivam, ze lekar tezko muze dopredu predvidat zda nekdo usedne unaveny za volant behem 2 roku/tak dlouho plati prohlidka/.Memu kamaradovi dovolili jezdit v bopkruhu asi km, takze nan vystavu ktaliku ho nekdo mudel vozit..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání