Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policista Martin zastřelil kolegu Filipa (†29): Mrtvý táta prosil šéfa, ať mu sebere zbraň

Autor: VaB - 
17. března 2022
14:13

V pondělí večer došlo v Prešově k ohromné tragédii. Policista Martin T. (33) tady po hádce zastřelil ze služební zbraně svého kolegu Filipa (†29). Po něm zůstala přítelkyně a roční dítě. Střílející policista je synem tamní primátorky, po vraždě se dal na útěk. Strážci zákona ho našli s prostřeleným ramenem. Místo do vazby ale putoval na psychiatrii, v cele totiž napadl jiného policistu.

K tragédii došlo v pondělí večer na Slovensku ve městě Prešov. Dva policisté - Martin T. (33) a Filip S. (†29) - si u policejní stanice měli předat službu. Došlo ale k hádce, která skončila úplně tím nejhorším způsobem.

Martin vytáhl z pouzdra svou služební zbraň a po Filipovi vypálil pět ran. Dvakrát ho zasáhl, jedna rána zasáhla srdce, druhá plíce. Na místě zemřel. Smrti se nejspíš dalo předejít. Zastřelený policista údajně svého šéfa žádal, aby Martinovi odebral služební zbraň. Choval se divně, měl říkat nesmysly a v pracovní době chodil do kaváren.

U sebe prý neustále nosil zdravotní dokumentaci své bývalé přítelkyně, píše server PlusJedenDeň. S tou měl dvoutýdenní dcerku Lívii. Známí Martina si navíc myslí, že šel právě po bývalé přítelkyni. „Chtěl zastřelit ji a pak sebe,“ uvádí server citaci několika zdrojů. V minulosti se léčil s psychickými problémy.

Po zastřelení kolegy se dal policista na útěk ve služebním voze, nakonec se ho po pár hodinách podařilo vypátrat nedaleko Slovenské Ľupči. Na rameni měl střelné zranění. 72 hodin od zadržení by měli policisté požádat soud o uvalení vazby na zadrženého.

K tomu ale asi ani nedojde, syn prešovské primátorky totiž v cele předběžného zadržení napadl službu konajícího policistu! Převezen tak musel být na psychiatrii do Košic, kde si zřejmě pár dní poleží. Je navíc nepřetržitě hlídaný policisty. 

Filip se svou přítelkyní přestavoval byt v Prešově. „Nezlobte se, těžko se mi o tom mluví,“ odvětila žena, která má se zastřeleným policistou roční dceru. Zarmoucená řeší pohřeb. Může být ale i policejní, jelikož její milý zemřel ve službě.

Kriminalisté případ nadále vyšetřují, nechtějí ho ale vůbec komentovat, zejména proto, aby se neohrozilo vyšetřování. „Kolegové si ho budou pamatovat jako pracovitého a svědomitého policistu, který každý den naplňoval heslo pomáhat a chránit," dodali k tragédii na facebooku.

Martin se měl agresivně chovat i před lety ke své těhotné přítelkyni. „Když byla jeho manželka těhotná, měl zuřivé stavy. Kopal ji do břicha a držel jí nůž pod krkem,“ prozradil webu zdroj.

rudne ( 21. března 2022 12:08 )

zametou pod stůl, skončí v ústavu a za 5 let je venku!!!!

lukim ( 19. března 2022 08:03 )

Protekce je svinstvo všude na světě Ale všude se také děje

marcelinka007 ( 17. března 2022 15:32 )

jak je možné, že tento člověk pracoval u policie??? Vždyť musí projít psychotesty a zde se píše, že byl agresivní již v minulosti. Potrestán by měl být i šéf, že nekonal, když byl upozorněn na závadné chování vraždícího policisty. Nebo, že by to bylo pro tím, že je to syn primátorky??? A co, je snad něco víc než ostatní???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání