Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jihočeský policista při zásahu zastřelil opilého muže: Pozůstalým se u soudu omluvil

Policistu stíhají za zabití a zneužití pravomoci úřední osoby. Hrozí mu 10 let.
Policistu stíhají za zabití a zneužití pravomoci úřední osoby. Hrozí mu 10 let.  (Autor: ČTK/Václav Pancer)
Autor: hra - 
14. března 2022
17:52

Rodinní příslušníci oběti a další svědci v pondělí vypovídali před senátem českobudějovického soudu, který řeší případ zabití policistou. Strážce pořádku David K. (34) zastřelil při zákroku v chatové osadě opilého muže (†31).

Podle obžaloby nešlo o nutnou obranu. Třeboňský policista na výtržníka třikrát vystřelil, přitom už první rána vypálená zblízka zasáhla srdce. Proto se před soudem zpovídá ze zabití. Hrozí mu až 10 let za mřížemi.

Bývalá manželka oběti v pondělí u soudu řekla, že vůči dítěti byl milujícím otcem. Otec zastřeleného muže přiznal, že se synem byly problémy, ale smrt potomka ho zdrtila. Obžalovaný policista se otci mrtvého omluvil. „Situace byla vypjatá, zasáhl jsem tak, jak jsem zasáhl, a vzít zpět to už nelze,“ řekl David K. Policista soudu už dříve tvrdil, že při první ráně mířil do země. Stanoviska znalců se ale s touto výpovědí neshodují.

Co se stalo?

Policisté byli v srpnu 2020 povoláni do chatové oblasti u Smržova kvůli výtržnostem opilého chataře, který měl opakovaně pletky se zákonem. Ve vyhrocené situaci policista třikrát vystřelil na výtržníka a hned první ranou zasáhl srdce. Policista soudu tvrdil, že se cítil být ohrožen, protože muž měl „mít něco v ruce.“ Kromě trubky opodál se ale na místě činu žádná zbraň nenašla.

pakoni na koni ( 14. března 2022 20:50 )

Kdyby Policajt a VRAH + Česká veřejnost nevěděla tak podobný případ NEPAMATUJE ani Česká Generální inspekce GIBS / mluvčí Ivana Nguyen ? viz. článek hoši z Blesku !

POLICISTU, který při zásahu na Hradecku ZASTŘELIL muže OBŽALOVALI.

zdroj : Českokrumlovský deník.cz a já kvituji
.

pakoni na koni ( 14. března 2022 20:01 )

Aha - takže POLICAJT s PČR který doslova neozbrojenu oběť POPRAVIL - jelikož střílel do ležícího člověka se OMLUVIL pozůstalým ?

děláte si z lidí (_i_) ?

Dodejte ho na Mírov či Valdic- zítra už NEBUDE !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání