Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jiří kvůli vážnému zranění nemohl hrát rugby: Policisté se mu složili na speciální vozík

Autor: VaB - 
24. února 2022
05:00

Středočeští policisté vybrali pro Jirku (26) 123 tisíc korun na jeho speciální vozík na sport. Mladý muž utrpěl vážné zranění po pádu z výšky, přesto se stále chtěl věnovat oblíbenému rugby. Díky policistům a zdravotní pojišťovně se ke sportování bude moci vrátit. 

V roce 2018 utrpěl Jirka (26) vážná zranění po pádu z výšky, od té doby je v životě limitován, ke každodennímu pohybu potřebuje hole a při sportu zase vozík. Ten je ale drahý, stojí 140 tisíc korun.

Tolik peněz by Jirka stěží nastřádal, proto se mu rozhodli pomoci policisté ze Středočeského kraje. Koncem loňského roku předali Jiřímu šek v celkové výši 160 tisíc korun! Mezi policisty se podařilo vybrat neskutečných 123 tisíc, dalších 35 darovala Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR.

Díky vybraným penězům si Jirka mohl pořídit speciální vozík, díky kterému se bude moci znovu aktivně věnovat oblíbenému rugby. „Jeho přání se mu nyní splnilo a nový vozík už má doma a okamžitě se ho vyzkoušel i v praxi. Největší odměnou pro nás je to, že jsme mu mohli pomoci a Jirka se může znovu naplno věnovat oblíbenému sportu,“ popisuje policistka Barbora Schneeweissová.

Policisté peníze podobným způsobem vybírají každoročně díky projektu „Přes bariéry s policií“. Díky této policejní iniciativě se podařilo vybrat peníze pro šestnáct klientů Konta Bariéry. „Jirkovi přejeme mnoho sportovních úspěchů a pevného zdraví,“ zakončila mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání