Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Irové zadrželi Jozefa P. (31): Obvinili ho z vraždy mladé učitelky (†23)!

Aktualizováno -
20. ledna 2022
09:24
Autor: VaB, rc - 
19. ledna 2022
17:22

Obvinění z brutální vraždy čelí Slovák Jozef P. Jednatřicetiletý muž měl podle vyšetřovatelů zabít oblíbenou učitelku a talentovanou zpěvačku Ashling Murphyovou. Třiadvacetiletou ženu údajně uškrtil a její tělo nechal ležet na břehu vodního kanálu u irského města Tullamore. 

V lednu otřásla Irskem informace o násilné smrti mladé učitelky Ashling Murpyhové (†23). Talentovaná zpěvačka si šla zaběhat poté, co skončila odpoledne v práci. Vyrazila na oblíbenou Fioninu cestu, oblíbenou trasu, která se line podél vodního kanálu Grand Canal poblíž Tullamoru. Tehdy ji měl přepadnout muž, který ji uškrtil a její tělo nechal ležet na břehu kanálu.

Klíčové informace

Před smrtí se prý žena snažila bránit svazkem klíčů, které u sebe měla. V ten samý den, kdy bylo nalezeno bezvládné ženino tělo, podle informací Daily Mail policie zatkla devětatřicetiletého muže rumunského původu. Ovšem později byl propuštěn na svobodu.

Vyšetřovatelé proto upozornili nemocnice, aby je informovaly, kdyby přijaly muže s „podezřelými“ zraněními. Stopy je nakonec zavedly do nemocnice v Dublinu, kde byl přijat muž, jenž měl bodná zranění.  Tvrdil prý, že je utrpěl při bitce ve městě.

Policie ho zadržela ve stejný den, kdy se konal pohřeb učitelky. Úřady později vydaly oznámení, že se jedná o muže slovenského původu Jozefa P. (31). 

Jozef P. ve středu večer stanul před soudem. Jednatřicetiletý Slovák byl obviněn z učitelčiny vraždy. Podle informací deníku The Guardian bylo slyšení krátké a po něm byl obviněný převezen do vazby ve věznici Cloverhill.  

Pieta za milovanou učitelku

Násilná smrt mladé učitelky vyvolala v zemi rozsáhlé veřejné demonstrace a diskuse na téma násilí na ženách. Pohřbu se zúčastnily tisíce lidí s květinami, svíčkami a fotografiemi mladé oběti.

Ashling byla také nadějnou folklórní zpěvačkou a na její poslední cestě ji doprovodila skupina, která během odvozu rakve hrála na hudební nástroje. Případ sleduje i Ministerstvo zahraničních věci Slovenské republiky, jeho mluvčí ale informace o státní příslušnosti podezřelého nepotvrdil.

Video  Učitelku Ashling (†23) zavraždili v Irsku při běhání: Policie podezřívá Slováka!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání