Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Matka (18) porodila a dítě hodila do kontejneru: Chlapce zachránili po 6 hodinách

Autor: rc - 
12. ledna 2022
20:48

Šokující případ se stal v americkém Novém Mexiku. Středoškolačka Alexis Avilaová (18) tajně porodila, zabalila novorozeně do ručníku a v pytli na odpadky ho hodila do popelnice u nákupního centra. Její hrůzný čin zachytily kamery. Plačícího chlapečka zachránili kolemjdoucí. Prochladlý a slabý chlapec strávil v kontejneru šest hodin, než přišla záchrana. Alexis se dostala domů na kauci.

Středoškolačka Alexis Avilaová údajně vůbec nevěděla, že je v jiném stavu. Rodačka z města Hobbs v Novém Mexiku prý trpěla ve čtvrtek minulý týden bolestmi břicha, a tak se rozhodla jít k doktorovi, který jí oznámil, že je těhotná. Nikomu nic neřekla. Následující den dostala porodní bolesti a v koupelně svých rodičů přivedla na svět zdravého syna.

V ručníku a odpadkovém pytli

Podle informací britského deníku Daily Mail u následného výslechu na policii uvedla, že zpanikařila. Dítě proto vzala a zabalila ho do ručníku, dala do pytle, v němž bylo několik odpadků, a pak ho ještě vložila do většího odpadkového pytle. Nasedla do auta a odjela na kraj města, kde ho hodila do popelnice u nákupního centra Broadmoor.

Záchrana po 6 hodinách

Chlapec byl mezi odpadky šest hodin, než kolem procházela trojice Michael Green, Hector Jesso a April Mewadowová, díky nimž se znovu narodil. Probírali se odpadky, když uslyšeli pláč, ovšem podle výše zmíněného deníku si mysleli, že se jedná o kočku. Mezi odpadky však našli novorozence. Podle Mewadowové byl chlapec „promrzlý a velmi, velmi, velmi slabý“. Vzala prý svůj kabát a zabalila ho do něj, aby se zahřál.

Domů na kauci

Hrůzný čin novopečené mámy zachytily kamery a policie ji následující den dopadla. Strážcům zákona se k činu doznala. Vyšetřovatelé uvedli, že během výslechu svého malého jmenovala jako „to dítě“. Při prohlídce jejího domu našla policie několik důkazů včetně zakrváceného oblečení. V policejní cele však moc dlouho nezůstala, byla propuštěna na kauci, která činila 10 tisíc amerických dolarů (víc než 212 tisíc Kč).

Chlapcův táta

Otcem dítěte má být šestnáctiletý chlapec, jenž se k synovi hlásí a pojmenoval ho Saul. Chlapcova rodina by ráda získala dítě do péče, jenže rovněž máma Alexis Martha (47) se Daily Mailu svěřila, že by se o svého vnuka ráda postarala. „Jeho táta není typ, který by se vzdával člena rodiny. Nenechá to dítě bez domova. Pro nás všechny to byl velký šok,“ uvedl dědeček (50) šestnáctiletého chlapce, který podniká v ropném průmyslu.

Video  Matka (18) odhodila v Mexiku novorozence do kontejneru.  - Facebook
Video se připravuje ...

miasek ( 13. ledna 2022 14:36 )

Stejny pripad jako u nas, ale tady fotka matky je zverejnena? Proc ne potom potom matky z Pardubic?

maxpax ( 13. ledna 2022 11:31 )

Mě vždycky pobaví to "středoškolačka" . To zní !! Ve filmech "známe se ze střední, "když jsem byla na střední". Ve skutečnosti je to základní škola, kterou mnohý z nich ani nedodělá, takže na naše poměry má 1.stupeň ZŠ, tedy pět obecných se kterýma se pere do 18 let

George Alien ( 13. ledna 2022 10:31 )

50 letý dědeček 16 letého vnuka

provokaterka ( 13. ledna 2022 06:34 )

Proč nebylo uveřejněno jméno a fotka matky,která hodila dítě do popelnice v Pardubicích.

hulmihosoudruhu ( 12. ledna 2022 22:50 )

Kopie případu, který se stal před několika dny v Pardubicích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání