Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dobrodinec z Aše (52) našel v bankomatu 120 tisíc: Neváhal ani minutu

IIustrační foto
IIustrační foto  (Autor: archiv Blesku)
22. prosince 2021
12:54

Poctiví lidé stále ještě existují. To dokazuje i případ nálezu peněz, který se stal v pondělí v Aši. Jeden muž tam v bankomatu objevil 120 tisíc v hotovosti. Díky jeho poctivosti si majitel peněz nemusí před Vánoci rvát vlasy.

Dobrou vánoční zprávu, jako stvořenou pro předvánoční čas, přinesl web karlovarské policie. „Postarší muž si v dopoledních hodinách chtěl v bankomatu v Aši vybrat 120 tisíc korun. S výběrem měl zřejmě menší komplikace, a proto po první nevydařené transakci měl provést druhou na stejnou částku. Ta se mu již povedla a on od bankomatu s požadovanými penězi odešel,“ popsala počátek příběhu tamní mluvčí Zuzana TýřováJak uvedla, doma nešťastník zjistil, že mu z účtu částka odešla dvakrát.

Peníze čekaly v bankomatu

Krátce poté šel kolem bankomatu 52letý muž. Ten si všiml bankovek ve výdejním okénku. „Peníze vzal a bez menšího zaváhání je šel následně odevzdat na policejní služebnu v Aši,“ uvedla Týřová.

„Na služebnu se dostavil i majitel peněz, který šel věc oznámit, neboť se o nálezu peněz dozvěděl ze sociálních sítí,“ dodala mluvčí s tím, že případ dopadl šťastně a majitel peněz si tak může díky poctivému nálezci užít klidné a radostné Vánoce.

Citronel ( 22. prosince 2021 14:19 )

Ten je jako já, taky bych to vrátil, protože jsou všude kamery a časem by se na to jistě přišlo. Čekat doma, až si pro mě příjdou, to je raději sice v křeči, ale vrátím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání