Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Lupič na Jablonecku přepadl ženu (41): Pomohli jí dva náhodní svědci

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
22. prosince 2021
12:05

Na Jablonecku přepadl čtyřiadvacetiletý recidivista v ranních hodinách jednačtyřicetiletou ženu, když šla z oslavy. Dva muži, kteří zaslechli její volání o pomoc, ženě pomohli a pachatele zadrželi. Lupiči hrozí až deset let vězení, stíhán je vazebně. Kriminalisté ho obvinili i z vloupání do jednoho hotelu se škodou za více než 30.000 korun.

Ženu přepadl muž s kapucí na hlavě o předminulém víkendu. Nejprve na ni překotně mluvil a divoce gestikuloval. Když se s ním odmítala bavit a pokusila před ním utéct, pevně ji chytil, překryl ústa a odtáhl do prostor zastávky.

 „Vyděšená žena se ještě z posledních sil snažila bojovat, ale pevné sevření útočníka bylo silnější. Sdělila mu, ať si vezme, co chce, ale aby ji nechal být," uvedla mluvčí policie Adéla Fialová. Přepadené ženě pomohlo, že se jí několikrát podařilo zakřičet, což uslyšeli dva muži a přispěchali jí na pomoc. Lupič se sice před nimi pokusil utéct, ale neúspěšně. Jeden z mužů za ním běžel a druhý k pronásledování využil vozidlo.

Kriminalisté při šetření zjistili, že před přepadením ženy se recidivista vloupal i do jednoho hotelu. Obvinili ho proto nejen z loupeže, ale také přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání