Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž (40) se zabarikádoval v domě s jedovatými hady a bojovým psem: Musela na něj naběhnout zásahovka

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB, ČTK - 
10. prosince 2021
10:05

O pořádné drama se postaral duševně nemocný muž (40), který se zabarikádoval u sebe doma a vyhrožoval, že dům podpálí. Měl v něm jedovaté hady a psa bojového plemene. Muž zpacifikovala zásahová jednotka. 

Odmítl totiž lékařskou pomoc, zamkl se v domě a vůči svému okolí začal být velmi agresivní. Doma měl navíc jedovaté hady a psa bojového plemene. „Ihned po přijetí oznámení od příbuzných a záchranářů na místo vyrazila policejní hlídka. Dle zjištěných informací mohl být muž ozbrojený. Vykřikoval, že podpálí dům a všechny zabije. Navíc zde byla důvodná obava, že ublíží i sobě,“ uvedla mluvčí Milena Šabatová.

Kvůli stupňující se agresi muže byl na místo přivolán policejní vyjednavač a zásahová jednotka z Brna. „Poté, co muž přestal komunikovat, policisté ze zásahovky vnikli do domu a muže zajistili. Za asistence policistů byl předán do péče záchranářů. Policisté společně s kriminalistickým technikem dům ohledali, aby se mimo jiné přesvědčili, že příbuzným nehrozí nějaké nebezpečí,“ uvedla Šabatová.

Podle ní byl celý zákrok policistů profesionální. „Na místě zasahovaly i ostatní složky integrovaného záchranného systému, kterým děkujeme za spolupráci,“ dodala. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání