Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič dodávky v Kunovicích srazil dva silničáře: Oba na místě zemřeli

Smrtelná nehoda v Kunovicích.
Smrtelná nehoda v Kunovicích.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
4. srpna 2021
13:43
Autor: VaB - 
4. srpna 2021
12:02

Na silnici I/50 v Kunovicích na Uherskohradišťsku se ve středu  ráno srazila dvě auta. Následky srážky jsou tragické, zemřeli dva muži. Provoz na silnici, která je objízdnou trasou pro nedalekou rekonstruovanou silnici, byl kolem poledne obnoven.

Policie doporučovala vyhnout se místu nehody a Uherskému Hradišti. ČTK to řekla bez dalších podrobností policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Provoz na silnici byl obnoven kolem poledne.

Nehoda se stala krátce před 8:00, kdy jedno auto narazilo do auta před sebou. Řidič (40) bílé dodávky Renault jel od Starého Města do Kunovic. Ze zatím neznámých důvodů na rovném úseku přehlédl na pravé krajnici stojící dodávku.

U té stáli dva pracovníci a pokládali přenosné značení. „Při nárazu do stojícího automobilu oba pracovníci ve věku sedmapadesát a osmapadesát let zemřeli,“ uvedla Kyšnerová. Provoz v místě nehody odkláněly policejní hlídky.

U řidiče nákladního automobilu jsme dělali dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, byla negativní. Provedli jsme i test na drogy, byl také negativní. Řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění," řekla Kyšnerová.

„Tragickou dopravní nehodu vyšetřují uherskohradišťští kriminalisté společně s dopravními policisty,“ dodala. 

Od července vede po silnici I/50 a přes Míkovice objízdná trasa pro zhruba 1,2 kilometru dlouhý rekonstruovaný úsek silnice I/55 v Kunovicích. Její oprava a částečné rozšíření má podle silničářů zajistit plynulost a bezpečnost silničního provozu na průtahu městem a práce by měly skončit příští rok.

sorgedoktor ( 4. srpna 2021 15:29 )

.....Je to skoro jednoznacne....Jel po rovne silnici a zdrimnul si...Jestli mu bylo ctyricet, pomerne mlady clovek...Dva lide prijdou o zivot tesne pred penzi...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání