Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Starostka Kouřimi spáchala sebevraždu?! Pod okny úřadu bezvládně ležela hodiny

Aktualizováno -
4. srpna 2021
13:43
Autor: VaB - 
4. srpna 2021
10:44

Před radnicí v Kouřimi byla nalezena mrtvá žena, město potvrdilo, že se jednalo o starostku Zuzanu Chmelovou. Na místě zasahovala policie a záchranná služba, ženě již ale bohužel nebylo pomoci. A silná slova šéfa STAN Víta Rakušana. 

K mrtvé ženě ležící na zemi před radnicí města Kouřim vyjížděla záchranná služba a policie ve středu ráno. „Lékař na místě konstatoval už jen smrt, ženě nebylo pomoci,“ řekla Blesku mluvčí záchranné služby Petra Homolová. 

Podle informací agentury AKTU.cz měla starostka obce spáchat sebevraždu skokem z okna. Jak se Blesku podařilo zjistit, žena na chodníku bezvládně ležela několik hodin.

Město Kouřim později smutnou zprávu potvrdilo. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že dne 4. srpna tragicky zemřela starostka města Kouřim Mgr. Zuzana Chmelová. Jménem občanů města vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a blízkým," uvedli na svém webu

„Kolínští kriminalisté prověřují okolností pádu ženy, ročník narození 1961, která spadla nebo skočila z okna ve třetím patře. Utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela. Nařízena byla soudní pitva, žena byla nalezena v pět hodin ráno,“ řekla Blesku mluvčí policie Michaela Richterová.

Chmelová byla starostkou po několik volebních období. Kandidovala za hnutí Kouřim - náš domov. Ve městě žije přibližně 1900 obyvatel.

Čestná a pracovitá

Ke smrti starostky Zuzany se na svém facebooku vyjádřil i Vít Rakušan, šéf STAN a bývalý starosta Kolína: „Dozvěděl jsem se strašně smutnou zprávu. Tragicky zahynula starostka Kouřimi na Kolínsku paní Zuzana Chmelová. Je mi to nesmírně líto. Paní starostku jsem poznal jako čestnou, pracovitou, kolegiální, starostenskému řemeslu oddanou dámu."

Podle něj je velice těžké čelit neustálému časovému tlaku a permanentnímu dohledu přísné kontroly veřejnosti. "Mnohokrát zažívají starostové obrovskou míru agrese, především na sociálních sítích - ta je v posledních letech opravdu extrémní. Je mi obrovsky líto, když má tenhle tlak fatální důsledky na poctivé lidi, ke kterým paní kolegyně Chmelová každopádně patřila," dodal Rakušan. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Policisté vyšetřují úmrtí ženy v Kouřimi  - AKTU.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání