Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čtyři malí fotbalisté zemřeli při nehodě na prázdninách: Rodiny je pohřbily vedle sebe

Autor: rc - 
5. prosince 2021
05:40

Tatínkovská dovolená skončila minulý rok v srpnu tragicky. Parta kamarádů vzala své potomky na prázdniny na chatu k přehradě Liptovská Mara. Deštivého dne se však rozhodli, že si udělají výlet. Na cestě dodávka havarovala. Při nehodě zemřeli čtyři malí chlapci (David †6), Tobiáš (†10), Oliver (†11), Tadeáš (†11) a otec Marián (†43). Příčina nehody stále není jasná. Rodiny talentované fotbalisty uložili do hrobů vedle sebe.

Prázdniny se chýlily ke konci a tak se parta tatínků ze slovenského Stropkova rozhodla vzít své potomky na pohodovou dovolenou na chatu k jezeru Liptovská Mara. Dovolená probíhala podle plánu do chvíle, kdy nastal deštivý den. Výletníci si však nechtěli zkazit dovolenou a tak se tatínkové rozhodli, že děti vyvezou na výlet. Naložili je do dodávky a vyjeli na cestu směr Liptovský Trnovec.

Mokrá vozovka

Vozovka však byla mokrá od deště a nejspíš na mokré silnici dostalo auto smyk a srazilo se s jinou dodávkou z Německa. Vyšetřování nehody ještě nebylo ukončeno. Nehoda měla strašlivé následky. V dodávce zemřelo pět lidí. Chlapci Oliver, Tadeáš, David a Tobiáš tragédii nepřežili. V dodávce smrti zahynul i otec od rodiny Marián, kterého doma čekala manželka a jeho hendikepovaná dcera. Dvouletý synek, který byl v autosedačce, přežil. K hrůzné nehodě došlo jen pár hodin poté, co na sociální síti Marián sdílel fotky plné radosti a video, jak kluci na zahradě hrají svůj milovaný fotbal.

Dětské pomníky

Všichni chlapci měli před sebou slibnou budoucnost. Byli to sportovci tělem a duší a navíc prospívali ve škole. Tadeáš chodil podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň na základní školu zaměřenou na sport.

Pět rodin ze Stropkova se stále s tragédií, od níž uběhl už rok, nesmířilo. Čtyři chlapce pohřbili blízko sebe a postavili jim nádherné pomníky.

Video  Poslední video obětí z dodávky smrti 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání