Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Příbuzní se rozloučili s dětmi z dodávky smrti: Tři bílé rakvičky pochovali vedle sebe

Autor: jel - 
24. srpna 2020
18:02

V neděli se blízcí naposledy rozloučili s nadějnými fotbalisty Tadeášem (†11), Oliverem (†11) a Tobiášem (†10), kteří zemřeli při tragické dopravní nehodě u Liptovského Mikuláše. Pochovali je tak, jak seděli v autě, poslední sbohem přišlo dát chlapcům přes tisíc lidí. O tři hodiny později se konal také pohřeb Mariana (†43) a jeho synovce Davida (†6).

Tatínkové ze slovenského města Stropkov během dovolené vzali děti na výlet. Už se z něj však nikdy nevrátili, výlet měl naprosto katastrofickou dohru. Během jízdy zřejmě minivan, který řídil devětatřicetiletý muž, dostal smyk a bočně se srazil s protijedoucí dodávkou. Nehodu nepřežili čtyři malí chlapci a otec dvou dětí Marián.

Poslední rozloučení se všemi oběťmi tragédie proběhlo v neděli. Maminky chlapečků to nesly velice těžce a příbuzní je museli podpírat. Nad hřbitovem se vznášela tíživá atmosféra a během obřadu zněla píseň „Anjelik môj, kde lietaš?“ od Dary Rollins. „Nejhorší je, když rodič pohřbívá své dítě, protože by to mělo být naopak,“ řekl jeden z přítomných duchovních.

„Odpočívat budou chlapci navěky vedle sebe. Tak, jak seděli v autě před smrtí,“ prozradil serveru Plus JEDEN DEŇ rodinný známý. Nejprve pohřbili Tadeáše, potom Olivera a Tobiáše, později i Davida. Když bílé rakvičky spouštěli do země, celým hřbitovem se ozýval nešťastný pláč pozůstalých. Kněží, kteří obřad vedli, se vyhnuli osobním řečem, aby zbytečně neprohlubovali už tak tesknou atmosféru.

Pohřeb Mariána a jeho synovce Davida se pak konal o tři hodiny později. Po Mariánovi zůstala ovdovělá manželka, syn, který jako zázrakem nehodu přežil, a dcerka, jež trpí mozkovou obrnou a epilepsií a je odkázána na pomoc druhých. Ve čtvrtek policie obvinila řidiče dodávky z usmrcení a ublížení na zdraví, devětatřicetiletý muž byl otcem jednoho ze zesnulých dětí. Další okolnosti případu policie vyšetřuje. 

„Vyšetřování okolností dopravní nehody pokračuje, k případu byly přizváni i soudní znalci,“ uvedla policie.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání