Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující pohřeb Anny (†71): Během obřadu vypadla z rakve!

Autor: ital - 
13. března 2019
13:14

Komickou a zároveň hroznou situaci zažili účastníci na pohřbu ve slovenském městě Stropkov. Příbuzní zesnulé Anny (†71), s níž se přišli naposledy rozloučit, zůstali naprosto šokováni, když se rakev s nebožkou zřítila do jámy a ostatky z ní vypadly ven.

V pondělí okolo 10. hodiny dopolední se na pohřbu stala neobvyklá situace. Kdyby se nejednalo o smuteční záležitost, dala by se chvíle nazvat komickou. Pracovníkům pohřební služby se totiž vysmekla rakev při spouštění do vykopané jámy. Po nárazu se rozbila a tělo zesnulé ženy vypadlo ven. Přítomní pozůstalí byli naprosto otřeseni a někteří z nich dokonce omdlévali.

Pohřeb se musel přerušit a pracovníci museli tělo z hrobu vytáhnout. Připomínalo to prý scénu z hororového filmu. Podle informací jedné z přítomných žen však pohřební služba nabídla rodině kompenzaci. „Navrhli jim výměnu rakve. Pohřeb přeložili na třetí hodinu odpoledne. A všechno se odehrálo znovu i s církevními obřady,“ pověděla žena.

K události se vyjádřili i příbuzní. „Stalo se. Jednomu z hrobařů se lano vysmeklo z rukou. Už se s tím nedá nic dělat. Ale už se k tomu nechceme vracet, už to máme za sebou. Omluvili se nám. Dohodli jsme se na kompenzaci a zaplatili nám pohřeb,“ pověděl vnuk zesnulé se svou manželkou.

„Stalo se to, když začali rakev spouštět. Ve chvíli, kdy ještě nebyla pod úrovní země, se jednomu z mužů asi vysmekla z rukou,“ popsala nehodu vnučka zemřelé Žaneta (22). Podle ní se prý rakev po dopadu roztříštila. „Bylo mi to velice líto, protože to byla moje babička a měla jsem ji moc ráda. Zažila jsem šok, něco takového jsem v životě neviděla. Rozplakala jsem se a ostatní křičeli,“ doplnila Žaneta.

Svoji chybu prý zaměstnanci firmy přiznali. „Velice nás to mrzí. Každý rok vykonáváme několik set pohřbů. Tohle se nám stalo poprvé. Selhal zde lidský faktor, při spouštění rakve zřejmě jeden ze zaměstnanců špatně uchopil lano a narušila se rovnováha. Došlo k vychýlení a vypadnutí těla. Pozůstalým jsme se omluvili a vykonali náhradní pohřeb. Dohodli jsme se na kompenzaci a snažili se vyjít maximálně vstříc, aby byli objednatelé pohřbu spokojení,“ oznámil ředitel pohřební služby Dušan Lukáč.

Hnus_z_prahy ( 13. března 2019 17:42 )

To muselo bolet

mazliva.samicka ( 13. března 2019 17:42 )

Za tu ci.gánskou obludu by měli mít havrani..příplatek...

prasatkopepicek ( 13. března 2019 14:23 )

Babce se pod zem evidentne jeste nechtelo...

Zobrazit celou diskusi