Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Výbuch masážního salonu ve Zlíně: Dva zasahující policisté se nadýchali kouře

Autor: ČTK - 
9. listopadu 2021
14:16

V provozovně masérských služeb v budově na náměstí Míru ve Zlíně došlo v úterý po poledni k explozi. Dva zasahující policisté se nadýchali kouře, evakuovat bylo nutné deset lidí.

V budově nejspíše explodoval plyn, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Objekt si podle ní prohlédne statik. Místo výbuchu a jeho okolí je uzavřeno. Oznámení o výbuchu přijali hasiči zhruba ve 12:30.

"Na místo okamžitě vyjely jednotky ze Zlína, Otrokovic a Fryštáku. Po výbuchu do budovy vběhli dva policisté, lehce se nadýchali kouře a skončili v péči zdravotnické záchranné služby, ale měli by být v pořádku. Dále policie před naším příjezdem evakuovala deset osob ze spodní části budovy. O dalších případných zraněních nemám žádné informace," řekla Javoříková.

Podle zástupce ředitele zlínské městské policie Pavla Janíka došlo k výbuchu ve třetím poschodí vícepodlažního domu. "Skleněné střepy, kusy oken a dalších předmětů, které exploze vymrštila na náměstí, dopadaly mezi kolemjdoucí, přičemž někteří z nich mohou hovořit o velkém štěstí," uvedl Janík. Strážníci podle něj po explozi vstoupili do budovy, zahájili evakuaci lidí a uzavřeli hlavní přívod plynu.

Hasiči, kteří mají k dispozici výškovou techniku, nyní dům v centru krajského města prohledávají. „Podle všeho se jednalo o výbuch plynu právě v prostorách provozovny masáží. Plyn je vypnutý. Výbuch poškodil okna a vybavení provozovny, střepy odletěly do půlky náměstí. Ke kontrole budovy byl proto vyžádán statik,“ řekla Javoříková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání