Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mladík (17) s nožem napadl taxikáře: Poté mu ukradl auto! Řidič leží s vážným zraněním v nemocnici

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
9. listopadu 2021
12:11

Policie na Vysočině zadržela sedmnáctiletého mladíka, který podle ní 5. listopadu napadl nožem řidiče taxislužby. Obvinila ho i z loupeže a stíhá ho na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení. Sedmačtyřicetiletý řidič skončil s vážným zraněním ruky v nemocnici. Soud mladíka neposlal do vazby. 

Mladík si taxík zastavil na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě, nechal se dovézt do Chotěboře. Během jízdy řidiče napadl. Zraněný řidič zvládl zastavit auto a před útočníkem utéct. Mladík ho chvíli pronásledoval, pak se vrátil do auta a ujel s ním.

„Taxikáři se podařilo v místě zastavit projíždějící vozidlo. Jeho řidič případ oznámil na linku 158 a poskytl zraněnému taxikáři základní ošetření. Na místo vyjela nejbližší policejní hlídka a byla tam vyslána také zdravotnická záchranná služba," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Mladík v ukradeném autě havaroval, policie ho zadržela. „U mladíka policisté našli osobní věci taxikáře, včetně jeho mobilního telefonu a dalších věcí. Při dopravní nehodě se mladík lehce zranil na hlavě, ale po ošetření ve zdravotnickém zařízení nic nebránilo jeho dalšímu pobytu v policejní cele. U mladíka policisté provedli dechovou zkoušku a test na drogy. Dechová zkouška vyšla negativní a test na drogy vykázal pozitivní výsledek na THC," uvedla Čírtková.

Kriminalisté podle ní usilovali o to, aby byl mladík po dobu vyšetřování ve vazbě, havlíčkobrodský soud jim v pondělí nevyhověl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání