Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš měl po očkování teplotu a ulehl, ředitele si podal a oběd mu rozmluvila Vivien

Autor: ula, ČTK - 
3. ledna 2021
13:05

Premiér Andrej Babiš (ANO) neměl podle svých slov po očkování vakcínou proti covidu-19 žádné vedlejší účinky, kromě mírné teploty a únavy. Řekl to pořadu Partie na CNN Prima News. Zároveň zkritizoval ředitele Nemocnice Jihlava Lukáše Veleva, který řekl, že v jedné ampuli není šest dávek, ale pouze pět. Premiér poukázal na „protibabišovské“ tričko, které Velev během očkování měl.

„Po očkování jsem neměl žádné vedlejší účinky, jen jsem byl unavený a měl jsem teplotu 37,1, tak jsem si šel na hodinu lehnout,“ přiznal Andrej Babiš na otázku, jak na něj zapůsobilo očkování proti covidu-19.  Premiér se nechal očkovat 27. 12. 2020 jako první člověk v Česku.

Podle něj se zatím nenechal očkovat prezident Miloš Zeman, protože hlava státu čeká na vakcínu od společnosti Johnson & Johnson, která je, narozdíl od té, kterou dostal premiér, pouze jednorázová.

Ředitel nemocnice v protibabišovském tričku

V sobotu začalo očkování na Vysočině, v krajské nemocnici v Jihlavě a Havlíčkově Brodě.  Prvním zdravotníkem, jenž dostal dávku v Jihlavě, byl ředitel tamní nemocnice Lukáš Velev. Při očkování měl na sobě černé tričko s nápisem „Čau lidi, doufám, že se ho tento rok už zbavíme.“ Narážel tak na premiérova pravidelná videa s názvem Čau lidi, které zveřejňuje na svých sociálních sítích.

„Jediné, co je trošku v rozporu s politickými proklamacemi, že zrovna v první ampulce, kterou jsme načali, nebylo celých šest dávek, ale pět a něco. My jsme to čekali, tak jsme udělali speciální prostory a ampulky se budou využívat tak, že když tam bude šestá dávka, může se použít, a když tam nebude, nenastane výpadek,“ uvedl Velev.

Andrej Babiš prosadil, aby se z jedné dávky použilo 6 dávek, místo původních pěti. Podle něj už ke stejnému kroku přistoupil Izrael nebo Spojené státy americké.

Proti tvrzení, že je možné použít pouze pět dávek, se premiér v pořadu Partie ostře ohradil a poukázal právě na Velevovo „protibabišovské“ tričko.

„Pokud nedokáže pan ředitel v Jihlavě zařídit šest dávek pro občany, tak je to jeho problém. Bylo by dobré, aby se nedělala politika, bylo to politické gesto,“ řekl Andrej Babiš.

Rodinný oběd v Lánech rozmluvily dcery

Premiér i prezident Miloš Zeman byli také zkritizování opozicí i širokou veřejností, když si naplánovali tradiční novoroční oběd s rodinami v době, kdy se směli setkávat pouze dva lidé. Ministr zdravotnictví Jan Blatný tento záměr hájil, nakonec ale Babiš oznámil, že se sejde s prezidentem sám.

„Od záměru poobědvat s rodinami nás odradily naše dcery,“ přiznal Andrej Babiš s odkazem na Vivien Babišovou a Kateřinu Zemanovou.

Premiér dále připustil, že k ekonomickému normálu by se Česko mohlo po pandemii vrátit v roce 2023.

Video  První dávka pro Babiše! V Česku začalo očkování proti covidu-19  - Blesk
Video se připravuje ...

lubos slovacek ( 2. dubna 2021 09:18 )

Babisi,ty chcipaku estebackej,ty zalehni do drevenyho spacaku a už nevstavej a pro jistu zatížit a hodit te do Marianskyho příkopu.Tam dole na dne je tolik mista ze se tam můžou naházet všichni komousi.

ostuda ( 6. ledna 2021 15:52 )

ty asi budeš nejen bl/bej, ale ještě strašně odpornej bon/zák

marmat ( 4. ledna 2021 21:03 )

Tweetr: SOUSTRAST Vašim příbuzným.....Svou rodinu (ženu, děti) nemůžete mít...
sorry jako -máte totálně vymalováno !!!

marmat ( 4. ledna 2021 20:59 )

zapos: Zítra navštivte ihned lékaře a vyžádejte si BEZPODMÍNEČNĚ ta
nejsilnější antidepresiva !
Jste zralej na okamžitou hospitalizaci !!!
A pak čekejtze třeba ve Stromovce, nebo u řeky UFO.....snad Vás "osvobodí"
únosem

marmat ( 4. ledna 2021 20:54 )

A KDO si přečte Reflex...možná nám zítra taky NĚCO "hezkého" sdělí !!!?
http­s://ww­w.re­flex­.cz/cl­anek­/divo­ky-kacer­/10475­4/vak­cina-proti-covidu-muze-menit-dna-muz-v-anglii-se-nechal-ockovat-a-pak-se-z-nej-stal-kapus­tnak­.html?­utm_c­ampa­ign=&­utm_m­edium=z-boxi­ku&ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa