Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recidivista honil taxikáře s kudlou v ruce: Chtěl peníze a vyhrožoval mu smrtí!

S tímto nožem v ruce honil mnohonásobný recidivista (36) taxikáře kolem auta, chtěl peníze a vyhrožoval.
S tímto nožem v ruce honil mnohonásobný recidivista (36) taxikáře kolem auta, chtěl peníze a vyhrožoval.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ran, ČTK - 
18. dubna 2021
18:26

Nožem ozbrojený, mnohokrát trestaný recidivista (36) z Trutnovska ohrožoval taxikáře uvnitř jeho auta, pak ho kolem něj honil, vyhrožoval mu a chtěl po něm peníze. Muž už má na kontě pěknou řádku škraloupů a nových obvinění - teď může jít až na osm let do vězení. 

Po taxikáři se 36letý muž domáhal peněz a zároveň mu s nožem v ruce vyhrožoval zabitím a rozbitím auta. Nikdo ale naštěstí nakonec nebyl zraněn. Kromě násilného vydírání taxikáře je muž podezřelý také ze dvou krádeží. Při události nebyl nikdo zraněn.

Muž podle policie nasedl k taxikáři do auta a při svých výhrůžkách zabodl nůž zezadu do sedadla spolujezdce. Taxikář pak zastavil a vyběhl z auta ven, načež jej muž kolem auta s nožem v ruce honil.

Policie následně muže zadržela. Dechovou zkouškou se u zadrženého zjistily 2,4 promile alkoholu v krvi. „Nůž byl nalezen v křoví,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policie muže podezírá z dřívější krádeže auta a stavebního nářadí ze stavby v Libuni na Jičínsku. S autem muž po krádeži havaroval. Je také podezřelý z krádeže alkoholu v jednom obchodním domě.

Odseděl si 18 let

Muž byl v minulosti za různé majetkové a násilné trestné činy 13krát odsouzen k celkem 18 letům vězení. Po posledním odpykaném trestu byl na svobodě od konce července 2020. Od pondělí 12. dubna je muž za napadení taxikáře a krádeže vazebně stíhán. „V případě odsouzení muži hrozí až osm let za mřížemi,“ uzavřela Kormošová.

Citronel ( 18. dubna 2021 19:46 )

Ještě že byl nalitej, jinak by mohl jít do vězení. Taxikář s tim musí počítat, jen tak halabala bych nejezdil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání