Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bleší trhy ve Vysočanech znovu otevřely, navzdor zákroku policie. Dojde na pokutu?

Autor: ČTK - 
7. března 2021
10:44

V pražských Vysočanech v neděli znovu otevřel bleší trh, jehož konání v pátek v noci a v sobotu dopoledne zabránili policisté. ČTK to řekl jeho provozovatel Lukáš Svoboda, podle kterého se trh i přes vládní opatření konat může. Policie to vidí jinak, podle policejního mluvčího Jana Rybanského případ poputuje ke správnímu orgánu a provozovatele zřejmě čeká pokuta.

V pátek a v sobotu policisté dvěma vozy zablokovali vjezd do areálu trhu z Poděbradské ulice. Sankce policisté žádné neudělili, a to ani nakupujícím a prodejcům mířícím na trhy, ani provozovateli areálu. Vše řešili smírnou domluvou.

Lidé si stěžovali

To se však v neděli podle mluvčího změnilo. „Oznámili jsme provozovatele pro podezření z porušení momentálně platných vládních nařízení příslušnému správnímu orgánu,“ řekl Rybanský. Policie podle něj na místo dorazila na základě řady oznámení od lidí. Dodal, že podle jeho informací v tuto chvíli není v plánu další akce podobná té dřívější, při které by policisté bránili lidem v přístupu do areálu.

Podle vládních nařízení je prodej zboží ve stáncích a na tržištích zakázán s výjimkou pojízdných prodejen potravin a drogistického zboží v obcích, kde není pevný obchod. Podle provozovatele však jde v případě vysočanského areálu podle tržního řádu hlavního města o trh, zatímco vládní opatření zmiňuje jen tržnice a tržiště. Opatření se tak na něj nevztahuje, míní. V sobotu Svoboda uvedl, že zvažuje právní kroky proti postupu policistů.

Video  Havlíček o novém systému kompenzací pro podnikatele a firmy. A balík peněz pro kongresy a veletrhy.  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Covid_19 ( 7. března 2021 13:03 )

tam jezdí prodávat hlavně lidé z venkova, protože doma prodá za měsíc jen zlomek toho co na blešáku za jeden víkend

rapid15 ( 7. března 2021 12:11 )

Provozovatel trhů asi žádnou bídu nemá, když má odloženo ve štruzoku na pokuty a advokáty.
Snem každého návštevníka blešáku je koupit si veteš .
A ti přespolní budou navíc večer středem pozornosti svých duchem mdlých sousedů, až se budou se chlubit, jak vyčůrali se zákazem pohybu .

Covid_19 ( 7. března 2021 11:47 )

ti tam přijíždí z venkova, je to vidět, když je blešák, tak na Poděbradské se to hemží cizími značkami o mnoho víc než v týdnu

al.bunda ( 7. března 2021 11:35 )

V Praze si ty blbce hold vyrábějí

Covid_19 ( 7. března 2021 10:54 )

Policie bránila v sobotu příjezdu lidem z venkova do Prahy na blešák, ale dálnici D11 nehlídali.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa