Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pražští strážníci řešili za únor více provinění proti vládním opatřením. Rozdali 625 pokut

Autor: ČTK - 
1. března 2021
10:44

Pražští strážníci v únoru řešili 9006 porušení opatření proti šíření nemoci covid-19, což je o něco více než v lednu. Uložili 625 pokut v celkové výši 224 900 korun. Nejvíc přestupků zaznamenali ve veřejné dopravě. Lidé ale porušovali i zákaz shlukování a strážníci rovněž řešili porušení zákazu mít otevřenou restauraci. ČTK to dnes sdělil ředitel městské policie (MPP) Eduard Šuster. Strážníci kontrolují především dodržování pravidel ve veřejné dopravě a nošení respirátoru či nanoroušky.

Z celkového počtu přestupků v MHD rozdali strážníci 212 pokut za celkem 35 900 korun. Z toho bylo 32 případů oznámeno správnímu orgánu a ostatní řešeny domluvou. Za nenošení roušky udělili 36 pokut za 66 000 korun a 126 případů oznámili správnímu orgánu. Zbytek řešili strážníci domluvou. Zákaz vycházení po 21:00 porušilo 1038 lidí, uloženo bylo 231 pokut za 72 800 korun.

Zákaz vycházení, nenošení roušek

Lidé rovněž porušovali zákaz vycházení po 21:00, který porušilo 1038 osob. „V souvislosti s provozovnami, restauracemi a bary strážníci řešili 50 případů porušení mimořádného opatření a dále pak zjistili 556 případů požívání alkoholu na veřejnosti,“ uvedl Šuster.

Z celkového počtu přestupků jich strážníci 362 oznámili správnímu orgánu a ostatní řešili domluvou. „Povinnost mít zakryté dýchací cesty porušilo 7227 osob, konkrétně v MHD a na místech souvisejících strážníci řešili 4420 případů,“ sdělil Šuster.

Kontroly

V následujících třech týdnech lockdownu se strážníci zaměří na kontroly v MHD, na nástupištích, v přístřešcích a čekárnách. Kontrolovat budou opatření na veřejných prostranstvích, a to zejména nošení respirátorů. Ostatní opatření pak budou řešit především na základě oznámení na linku 156 nebo při běžné hlídkové činnosti v ulicích.

Video  Policejní náměstek Vondrášek o lockdownu okresů: Bojujeme o životy a zdraví lidí v Česku.  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vojjaksvejk ( 1. března 2021 13:52 )

Ve jménu koronismu Po pokutách nastoupí Exekutor .Pro živnostníky to bude již konečná.Otroci v montovnách s minímální mzdou na tom nebudou lépe .Čeká exekutory rok hojnosti? Aneb z pojištěnců VZP budou ve jménu koronisnu bezdomovci dříve než se to čekalo ? Pojišťovny jsou jen prodlouženou rukou exekutorů a jsou na tom již asi opravdu špatně když pojištěnci který právě krachuje a nebo zkrachoval již na jaře bere cestou exekucí často i to poslední i skromné přístřeší ve formě zahradní chatky bez tekoucí vody a WC ?Letos čekají exekutory hody formou nezaplaceného zdravotního pojištění dříve než se to čekalo? Příklad: Efektivita a co přesně živnostníci dělají špatně? Odkaz na rozhovor s ředitelem VZP Zdeňkem Kabátkem : ,,Chci začít u efektivity Snažíme cílit na efektivitu tvrdého vymáhání . Jsme povinni tak postupovat a snažíme se naše spolupracující exekutory řídit tak, abychom dosahovali vysoké míry efektivity! EFEKTIVITA je ale dvousečná zbraň .Proces ve kterém se nejprve stane z pojištěnce VZP - bezdomovec a ten pat sotva může dál z ulice platit minimální zálohu 2.352 Kč. Otázkou je i co jim v rámci oné ,,Efektivity“ zabaví VZP exekucí jako bezdomovci příště ?Asi nic a tato ztráta se zaplatí tak že VZP oholí zase hlavně ty nejchudší OBZP ( osoby bez zdanitelného příjmu ) a bude jich zase víc na ulici . EFEKTIVITA ? I nu což jen tak dál . http­s://ww­w.zd­ravot­nicky­denik­.cz/20­20/02/­mohu-garantovat-ze-se-nebude-skrtat-pece-vzp-pripravena-mozne-ochlazeni-ekonomiky-rika-jeji-redi­tel/?f­bclid=­IwAR­1jVGy­YuosAl­veNTjuN­GYsTo1u-ai1f­sbpO­UqI9­ruXBCK­BOv3sy­1HS_vS0

Citronel ( 1. března 2021 13:13 )

To dělali doposud.

Citronel ( 1. března 2021 13:12 )

Opravdu lituji ty strážníky co musí kontrolovat na hranicích okresů, co si musí vyslechnout hloupých řečí, rad a poznámek od hloupých Čechů, to je na vraždu, v dalším stádiu na sebevraždu.

snehulak ( 1. března 2021 13:12 )

I kdyby ona domluva byla skutečně důrazná, tak je to směšné. Vážně si myslíte, že virus ukecáme a dáme tři stovky pokuty 10% načapaných přestupkářů? Skoro mi přijde lepší, kdyby strážníci předstírali, že nic nevidí.

Uživatel_5509488 ( 1. března 2021 11:37 )

Průměrná pokuta 350kč?To není pokuta!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa