Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sympatickou učitelku (66) měli zavraždit dva studenti (oba 16): O činu si psali na sociálních sítích

Autor: rc - 
7. listopadu 2021
14:34

Hrůzný čin otřásl americkým městem Fairfield. Pod plachtou, kolečkem a železničními pražci policisté našli tělo oblíbené učitelky Nohemy Graberové. Šestašedesátiletou učitelku španělštiny měli ale zavraždit její dva žáci! Šestnáctiletí chlapci si vraždu údajně domlouvali prostřednictvím sociálních sítí a budou souzeni jako dospělí.

V úterý 2. listopadu blízcí viděli Nohemu Graberovou naposledy živou. Šestašedesátiletá učitelka španělštiny náhle zmizela. Rodina doufala, že se jen někde zdržela, a tak policisty kontaktovala až druhý den. Strážci zákona spustili pátrání a o několik hodin později přišla zdrcující zpráva. Bezvládné tělo milované učitelky, která na zdejší střední škole vyučovala už devět let, našli v parku. Leželo pod plachtou, kolečkem a železničními pražci.

Zakrvácené oblečení

Podle prvotních informací měla utrpět „zranění hlavy“. Netrvalo dlouho a vyšetřovatelé oznámili průlom ve vyšetřování. Podle informací BBC dostali tip, který je přivedl ke dvěma chlapcům, jež si psali na sociálních sítích. Šestnáctiletí školáci Willard Noble Chaiden Miller a Jeremy Everett Goodale se údajně domlouvali na vraždě Graberové. Policisté později vtrhli do domů mladíků, kde našli zakrvácené oblečení. Očitý svědek je měl zároveň vidět v parku v den, kdy učitelka zmizela.

Odpuštění od dětí  

„Jak jsem pochopil, šlo o pokus o vraždu dvěma studenty. Odpouštím jim a je mi líto, že měli v srdci hněv. Nemá smysl se na ně zlobit. Měli bychom doufat, že ve svém životě najdou mír,“ napsal na sociální síť syn učitelky Christian s tím, že jeho milovaná matka byla anděl a byla velice laskavá. Podobná slova použila ve svém příspěvku i její dcera Marie.

V příspěvku uvedla, že její láska k cizím jazykům a cestování ji a jejího bratra inspirovala také cestovat po celém světě. „Měli jsme neuvěřitelné štěstí, že jsme vyrůstali v domově plném takové hojnosti tepla a lásky. Bude mi chybět její hlasitý smích a tanec s ní na jakoukoliv hudbu, která hrála, měla tolik radosti v očích a tak hluboký smysl pro víru,“ dodala s tím, že rovněž i ona odpouští dvěma mladíkům, kteří podle informací Daily Mail mají být souzeni jako dospělí.

Chybějící motiv

„Tato vražda je mimo chápání, proč k ní došlo,“ uvedl policista Joe Harry. K těmto slovům se přiklání i její bývalí studenti. „Absolutně nechápu, proč by ji chtěl nějaký student ublížit,“ uvedla její bývalá studentka Alyson Reidová s tím, že učitelka pocházela z Mexika a ačkoliv ovládala skvěle angličtinu, měla přízvuk, z něhož si studenti dělali legraci.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání