Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Školačku (16) unesl nebezpečný zvrhlík: Zachránily ji varovné signály naučené z TikToku!

Autor: rc - 
7. listopadu 2021
18:00

Dvě gesta rukou jí zachránila život. Šestnáctiletou dívku se pokusil unést údajný pedofil James Brick (61), který ji nacpal do auta. Dívka však viděla na sociální síti TikTok video, v němž vysvětlovali gesta, která se užívají při domácím násilí. Školačka si je zapamatovala a právě signály rukou jí zachránily život.

Policie v americkém státě Kentucky zadržela Jamese Bricka. Ve čtvrtek 4. listopadu obdrželi strážci zákona telefonát, v němž oznamovatel uvedl, že v jednom vozidle je dívka, která žádá o pomoc. Policisté následně zjistili, že se jedná o  nezletilou dívku, jíž rodiče nahlásili jako nezvěstnou. Podle informací Daily Mailu byla unesena z domu ve městě Asheville v Severní Karolíně. „Vyšetřování zjistilo, že pasažérka byla nahlášena jako nezvěstná. Její rodiče ji v úterý ráno nahlásili jako pohřešovanou,“ uvedli strážci zákona na Facebooku.

Záchranná gesta

Na policii následně dívka vypověděla, že poté, co ji Brick unesl, odjeli k jeho rodině do Ohia. Nicméně příbuzní si všimli, že je nezletilá, a proto rychle odjeli. Bezradná a vystrašená dívka si vzpomněla na videa, která viděla na sociální síti TikTok. Proto se rozhodla, že je zkusí. Ve videích je vidět osoba, která zvedne dlaň a následně zastrčí palec, pak sklopí prsty, takže je palec „uvězněn“ uvnitř, čímž gesto připomíná sevřenou pěst. Nouzový signál naznačuje, že osoba trpí domácím násilím. Jeden z řidičů signál zaregistroval a upozornil záchranné složky. Policisté Bricka zatkli a v jeho telefonu našli pornografii s nezletilou dívkou.

VIDEO: Záchrana Cleo Smithové v australském Carnavornu

Video  Záchrana Cleo Smithové v australském Carnavornu  - Twitter: WA Police Force
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání