Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tragédie na Mělnicku: Po srážce osobáku, kamionu a dodávky zemřel člověk

Aktualizováno -
6. listopadu 2021
14:47
Autor: ČTK - 
6. listopadu 2021
11:42

U Spomyšle na Mělnicku se v sobotu ráno srazilo osobní auto s kamionem a dodávkou, jeden člověk zemřel. Další dva lidé utrpěli zranění. Silnice I/16 na Mělnicku je po srážce plně průjezdná.

Nehoda byla hlášena kolem 08:30 na silnici I/16. „Střetla se tam tři vozidla - osobní, kamion a dodávka. Řidič osobního vozidla podle prvotních informací na místě podlehl zraněním,“ řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Podle mluvčí řidič osobního auta přejel z neznámých důvodů do protisměru. „Protijedoucí kamion se mu snažil vyhnout tak, že najel na krajnici. Osobní auto se s ním lehce střetlo a pokračovalo dál, za kamionem ale byla ještě dodávka, se kterou se osobní vůz srazil,„ řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.  

Záchranná služba na twitteru uvedla, že jednoho zraněného přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze a druhý skončil s lehčím zraněním v motolské nemocnici. Podle Richterové vrtulník přepravoval šoféra z dodávky. „Řidič kamionu byl bez zranění a jeho spolujezdkyně utrpěla lehčí zranění,“ uvedla.

Na místě nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Příčinu nehody vyšetřovatelé zjišťují. „U zemřelého řidiče nařídili soudní pitvu,“ dodala Richterová.

Hasiči na místo vyslali jednotky z Kralup nad Vltavou a Mělníka s vyprošťovacím automobilovým jeřábem. „V jednom z vozidel zůstala zaklíněna osoba, která utrpěla zranění natolik vážná, že jim na místě podlehla a přivolaný lékař zdravotnické záchranné služby tak mohl pouze konstatovat exitus,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora. Hasiči na vozidlech provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání