Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vinohradská nemocnice třídí pacienty: V čekárně už jen pár minut. „Lidé chodili dřív, než měli,“ říká ředitel

Autor: Matouš Voldřich - 
19. ledna 2021
06:15

Zatímco v neděli byl při očkování ve vinohradské nemocnici zmatek a přeplněná čekárna, v pondělí se vakcinace obešla bez problémů. Senioři se na chodbu ordinace dostali jen pár minut před »pigárem«. Ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger také odmítá, že by naočkovali dokumentaristku Olgu Sommerovou.

Nedělní problémy, kdy se v čekárně tísnily až desítky seniorů bez možnosti rozestupů, byly způsobeny příchodem pacientů mimo stanovený čas. „Byla tam řada lidí, kteří byli objednáni až na pozdní odpoledne, ale již od půl osmé ráno čekali před zamčenou budovou v mrazu a poté se nahrnuli dovnitř,“ vysvětlil ředitel vinohradské nemocnice Petr Arenberger. V pondělí již na dodržování předepsaných rozestupů dohlíželi bezpečnostní pracovníci a čekací doba se pohybovala v řádech minut.

„Vy jste objednaná až za půl hodiny. Vydržte tady a zjistím, zda by vás náhodou nevzali dříve," řekl ženě jeden z bezpečnostních pracovníků a po pár minutách ji pustil dovnitř kliniky. „Tak přijdete na řadu už za deset minut, přeju vám hezký den,“ rozloučil se. Nemocnice v současnosti také připravuje v budově Léčebny dlouhodobě nemocných nové očkovací centrum s kapacitou až 1 440 očkovaných denně, otevřít by se mělo v pátek.

Dokumentaristku neočkovali

Ředitel nemocnice nařídil i prošetření údajného naočkování Olgy Sommerové, na které upozornil server Seznamzprávy.cz. „Přiznám se, že jsem do včerejška ani nevěděl, kdo je paní Sommerová, byť je to možná ostuda. Podle fotky je zřejmé, že zde byla, ale podle našich šetření očkována nebyla, nemáme ji zanesenou ani v systému, ani mezi očkovanými,“ řekl k tomu Arenberger.

Ke své nedělní návštěvě očkovacího centra vinohradské nemocnice se vyjádřila i sama dokumentaristka. „Nešla jsem tam na očkování, nejsem očkovaná. Šla jsem tam na obhlídku, chtěla jsem vidět, jak to tam vypadá. Mrzí mě, že je teď takhle vláčeno moje jméno,“ uvedla Sommerová pro Seznamzprávy.cz.

Video  Blesk Podcast: Poslanec a IT expert Ondřej Profant (Piráti) o registračním webu na vakcínu proti koronaviru  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa