Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Cleo (4) si odnesla maminka z nemocnice domů: Holčičku vítalo celé město, únosce už obvinili

Autor: rc - 
4. listopadu 2021
12:05

Růžové balónky, kam se podíváš! Australské město Carnarvon slavilo návrat Cleo Smithové (4), holčičky, kterou jako zázrakem našli policisté živou a zdravou po 18 dnech pátrání. Čtyřletá dívka byla unesena ze stanu, kde spala se svou rodinou. Vyšetřovatelé ji  nakonec našli v domě podivínského sběratele panenek Terrance Kellyho. Cleo byla převezena na pozorování do nemocnice, odkud si ji už odnesla její maminka Ellie. V růžových šatičkách, s růžovým balónkem v ruce a v náručí své mámy se holčička konečně vrátila domů. A Kelly si už vyslechl obvinění z únosu dítěte.

„Jmenuji se Cleo,“ řekla holčička policistům, chvíli poté, co vykopli dveře uzamčeného domu v Carnarvonu v Západní Austrálii. Dům, v němž 36letý Terrance Kelly po únosu držel Cleo, se nachází pouhé tři kilometry od místa jejího bydliště.

Strážci zákona našli holčičku na posteli, kde si hrála s hračkami. „Máme ji, máme ji,“ hlásili policisté do vysílaček, uvedl deník Daily Mail. Detektiv Cameron Blaine se dívky zeptal na jméno celkem třikrát, než dívenka odpověděla. 

Cleo byla převezena do nemocnice, kam za ní okamžitě zamířila její rodina. Dlouhý pobyt ve špitále naštěstí nebyl nutný a Cleo už s rodiči zamířila domů. Její únosce Terrance Kelly si mezitím vyslechl obvinění.

Ve čtvrtek 4. listopadu policisté oznámili zprávu, že podezřelý stanul před soudem ve městě Cararvon. Podle informací BBC byl obviněn z násilného odebrání dítěte mladšího šestnácti let. Kelly údajně nepožádal o propuštění na kauci, vazba bude trvat až do 6. prosince.

Slavilo celé město

Na holčičku čekalo celé město. Dokonce rodinu navštívil i premiér Západní Austrálie Mark McGowan. „Vítej doma, Cleo. Děkujeme policii,“ stálo na jednom z obřích nápisů, který byl ozdoben růžovými balónky. Podobných nápisů s balónky místní nachystali několik. Pro město je šťastný konec pátrání po dívence velkou událostí, kterou řada z nich oslavuje.

Maminka Ellie dívku domů přinesla v růžových šatičkách s růžovými balónky v ruce. Nevlastní otec Cleo Jake Gliddon uvedl, že jsou s partnerkou neuvěřitelně šťastní a malá Cleo si už hraje se svou sestřičkou Islou.

Detektivové hrdinové

Ve dveřích Jake přivítal premiéra, který nalezené holčičce přinesl dva plyšové policejní medvídky, kterým dal jméno Cameron a Rod na počest dvou vyšetřovatelů případu. Cleo si s politikem prý vesele povídala a vyprávěla mu o své školce a pejskovi. „Je to velmi bystré, optimistické a milé děvče. Jsou to slušní a čestní lidé,“ okomentoval návštěvu premiér.

Překvapení policisté

Detektiv Blaine uvedl, že Cleo je neuvěřitelné šťastné dítě. „Bylo opravdu potěšující, když jsem viděl, že je stále dobře naladěná a směje se,“ uvedl s tím, že holčička byla hodně unavená. „Při jedné příležitosti se zeptala, jestli by si mohla lehnout vedle mámy a Ellie, aby se na ni dívala, když usínala,“ dodal.  

Zatímco usměvavá Cleo si nyní užívá s příbuznými a může se těšit na hezkou budoucnost, Terrance Kellyho pravděpodobně nic pozitivního nečeká. Podivínský sběratel panenek, jenž zřejmě Cleo ze stanu unesl, skončil v policejní cele, kde ho po zjištění důvodu Kellyho zatčení okamžitě napadl spoluvězeň.

VIDEO: Cleo naštěstí není „australskou Maddie“. Ta se ztratila v roce 2007 v Portugalsku a od té doby je její osud neznámý

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání