Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Agresor zmlátil partnerku: Soused ho střelil do nohy, aby před ním zachránil děti

Autor: jel - 
1. listopadu 2021
22:01

Před více než půl rokem se odehrálo drama v bytovém domě v Tmani na Berounsku. Koncem ledna zabušila vyděšená žena na dveře souseda a prosila o pomoc s tím, že ji napadl partner a v bytě s ním zůstaly jejich děti. Soused bez váhání vyrazil pro děti, při jejich záchraně agresora postřelil. V očích veřejnosti, která neznala celý příběh, vypadal jako násilník právě zachránce. Podle policie se ovšem soused ničím neprovinil.

Případem se policisté zabývali půl roku. Nakonec jej podle policejní mluvčí Michaely Richterové odložili. „Kriminalisté během vyšetřování došli k závěru, že se nejednalo o spáchání trestného činu, ale o nutnou obranu, kdy byly splněny všechny podmínky, proto byl tento skutek odložen,“ vysvětlila Richterová. Celá věc byla velmi náročná pro střelce i jeho rodinu. Veřejnost totiž neznala detaily příběhu.

Muž se proto rozhodl vystoupit a pro CNN Prima News vypověděl, jak se celý incident odehrál, a televizi dokonce poskytl záběry z bezpečnostní kamery ve svém bytě. Na nich je nejprve slyšet, jak někdo za dveřmi volá o pomoc. Když pár žijící v bytě otevře, vběhne dovnitř zoufalá žena.

„On tě zmlátil, jo?“ ptá se soused a obléká si mikinu. „Já tam mám holky, já tam mám holky,“ odpovídá hystericky zoufalá žena. Sousedka ji uklidňuje, že její partner pro ně dojde.

Ten skutečně vyrazil se zbraní k bytu, kde bušil na dveře. Nikdo mu však neodpovídal, a tak je vykopl. Uvnitř byly podle jeho vlastních slov holčičky, jedna z nich volala maminku. Agresor měl prý nepřítomný výraz. Podle informací televize byl opilý a navíc trpí psychickými problémy.

Když se ukázalo, že dveře jsou vykopnuté, začal násilník běsnit. Na souseda křičel sprosté nadávky a vyhrožoval zabitím, děti z bytu pustit odmítal. „Sahal mi po zbrani, tak jsem ji sklonil a vystřelil, pak jsem se ho snažil nějak ošetřit,“ vypověděl soused. Děti se nakonec podařilo dostat do bezpečí a postřelený skončil v nemocnici, prý si kvůli svým psychickým problémům přál, aby ho soused zastřelil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání