Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Podnikatel Jiří (41) vystřelil z brokovnice na rodinu v autě: Policie ukončila vyšetřování

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
21. dubna 2021
20:28

Policie ukončila vyšetřování dvou let starého případu střelby z brokovnice v Liberci. Podnikatel v dopravě Jiří V., tehdy vystřelil před svým vjezdem na auto, ve kterém seděla rodina s nezletilými dětmi. 

K incidentu došlo 19. ledna roku 2019. Před jeho dům, na vjezdovou cestu, přijela rodina s nezletilými dětmi. Pouze zastavili, hledali totiž cestu v navigaci. Podnikatel Jiří V. (41) ale vyběhl ven s brokovnicí v ruce, nabil ji a vystřelil. Při tom měl křičet, aby okamžitě vypadli. 

Chvilku nato přijelo několik policejních hlídek, muž jim pak zbraň dobrovolně vydal, bez problémů se nechal odvézt. Později uvedl, že měl strach o svou bezpečnost. Myslel si totiž, že ho sleduje policie kvůli korupční kauze, ve které figuruje.

Po dvou letech policisté případ uzavřeli a předali státnímu zastupitelství, informoval o tom server Seznam zprávy. „Případ byl v uplynulých dnech ukončen návrhem na podání obžaloby na 41letého muže a celý spis byl předán Okresnímu státnímu zastupitelství v Liberci,“ uvedla policistka Dagmar Sochorová. 

O podnikatele se zajímal i celorepublikový útvar Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). V roce 2018 u něj detektivové provedli velkou razii. Vyšetřování se týká úplatkářství, uplácení a přijímání úplatků. Obviněno už je 17 lidí a 14 firem, informoval web CNN Prima News. Případ je stále vyšetřován.

Fungoval i jako člen dopravního výboru v zastupitelstvu Libereckého kraje, kam byl nominován jako expert KSČM. Jak uvedl web CNN, při prosazování svých názorů měl prý sáhnout i k nelegálním praktikám. Na krku toho má ale víc, policisté prošetřují podobný případ, jako byl ten z Liberce. Na Trutnovsku měl pak vybržďovat jiného řidiče, kterému pak nadával.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání