Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sestřička Ana (†23) zemřela pár týdnů po zásnubách: Po hádce ji měl zastřelit snoubenec Roman

Autor: rc - 
27. září 2021
20:15

Výlet za rodinou do Moldávie skončil tragicky pro zdravotní sestřičku Anu Fantaziuovou. Třiadvacetiletou krásnou brunetku, která se chtěla stát doktorkou, měl zastřelit její snoubenec Roman Vlasă (†28). Ten poté obrátil zbraň proti sobě. Dvojice se zasnoubila teprve před třemi týdny. Mrtvou Anu našel její otec.

Ana měla před sebou slibnou budoucnost. Práce v nemocnici a pomoc druhým ji naplňovaly, a tak se rozhodla podat si přihlášku na lékařskou fakultu, aby se stala lékařkou. Navíc prožívala štěstí i v osobním životě. Její partner Roman, s nímž se vídala už dlouhé dva roky, před ní před třemi týdny na romantické dovolené v Rumunsku poklekl a požádal ji o ruku. „Na dovolené ji požádal, jestli se stane jeho ženou. Na mé svatbě chytla kytici,“ uvedla pro britský deník Daily Mirror kamarádka Any s tím, že snoubenci měli hezký vztah.

Dvojice se rozhodla navštívit Aniny rodiče v Moldavsku na venkově u vesnice Fundul Galbenei. Návštěva příbuzných ale skončila tragicky. 12. září se strhla v rodině hádka, která podle informací britského deníku The Sun vyústila ve střelbu. Roman měl nejprve ohrožovat všechny střelnou zbraní. Anin otec se proto rozhodl přivolat pomoc, vrátit se včas už ale nestihl. Ozvaly se dva výstřely. Posléze našel svou dceru v tratolišti krve. V kaluži krve ležel i její snoubenec Roman, který údajně nejprve zastřelil svou snoubenku a pak spáchal sebevraždu.

Podle zdravotní sestřičky Marie Buzuové, kamarádky Any, měl být Roman žárlivý. „Měli skvělý vztah, ale byl žárlivý. Byla neuvěřitelná - mladá, inteligentní, chytrá a krásná,“ uvedla Marie. Na tragicky zesnulou Anu vzpomínají i v nemocnici Holy Trinity Hospital v Kišiněvu. Nemocnice na facebookové stránce uvedla, že vyjadřuje kondolence rodině Any, příbuzným, přátelům a „všem, kteří měli příležitost ji poznat a ocenit ji jako výjimečnou zdravotní sestřičku“.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

VIDEO: Host do domu, vrah do domu. Vyšinutý Kevin Dahlgren v Brně povraždil hostitelskou rodinu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání