Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Během přestřelky dvou znepřátelených gangů zemřela mladá influencerka (†25)

Autor: štt - 
25. října 2021
14:23

Indická influencerka a vystudovaná inženýrka Anjali Ryotová (†25), žijící v Kalifornii, chtěla oslavit své narozeniny v baru La Malquerida v mexickém Tulumu. Do oblíbeného letoviska každoročně zavítají davy mladých cestovatelů z celých Spojených států. Oslavu mladé ženy však přerušila náhlá přestřelka mezi dvěma gangy.

Zbloudilá kulka ve středu 20. října zasáhla mladou Indku, která vážným zraněním v mexickém baru podlehla. Britský server Daily Star uvedl, že během přestřelky zemřela také pětatřicetiletá turistka z Německa a další tři turisté byli zraněni.

Anjali, která na svých sociálních sítích často referovala o svých cestách, zdokumentovala i své poslední hodiny života. Na svém instagramovém účtu, který sleduje více než 42 000 lidí, zveřejnila video, jak se prochází poblíž hotelu Cielo Maya a odpočívá v houpací síti.

Okresní prokuratura v Quintana Roo ve svém oficiálním tiskovém prohlášení uvedla, že další z obětí zemřela až po převozu do nemocnice. Starosta Tulumu Marciano Dzul novinářům sdělil, že obě oběti neměly se zločinci nic společného a v přestřelce se zřejmě ocitly náhodou. Uvedl také, že přivolaným policistům se podařilo zatknout jednoho z údajných střelců. Průběžné vyšetřování naznačuje, že šlo o střet dvou zločineckých skupin obchodujících s drogami.

Tulum se nachází ve vyhledávané lokalitě Mayské riviéry u karibského pobřeží na severovýchodě mexického poloostrova Yucatán. K oblasti patří i další oblíbená letoviska, jako je Cancún a Playa del Carmen. Přestože je lokalita turisty často vyhledávaná, na malebném poloostrově dochází k alarmujícímu nárůstu násilí. Marciano Dzul policejní sbory vyzval „k společnému úsilí v boji proti drogovým kartelům“.

Policii se podařilo zatknout čtyřiadvacetiletého Josého Antonia Lira Péreze, který má být jedním ze střelců. Od roku 2006 vláda v boji proti drogovým kartelům nasadila i armádu. Konflikt si od té doby vyžádal na 300 000 životů na straně gangů, armády a hlavně obyčejných občanů.

Citronel ( 25. října 2021 15:56 )

Už je jich nějak moc, samej influ, kdo bude makat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání