Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Policie pátrá po zmrzlinovém fantomovi: Postrach stánkařů krade po celé republice

Autor: rc - 
15. října 2021
11:40

Policie pátrá po „zmrzlinovém fantomovi“, který se v noci vloupal do zmrzlinových stánků a odnesl si z nich desetitisíce korun! Do stánků se již vloupal v Pardubicích, Benešově, Písku a Prostějově. Policie s pátráním po fantomovi prosí o pomoc.

Zmrzlinové stánky jsou v letním období oblíbenou zastávkou na procházkách, výletech či po nakupování. Řada z nich stojí před obchodními centry a supermarkety a právě na zmrzlinové stánky se specializuje zloděj, kterému se začalo přezdívat „zmrzlinový fantom“.

Za první oběť mu padl stánek v Pardubicích. V sobotu 5. června letošního roku si zloděj v pozdních hodinách vyhlídl stánek před pardubickým supermarketem, výdejním okénkem se vloupal dovnitř a odcizil velkou částku peněz. „Zatím neznámý muž vnikl do stánku výdejovým okénkem a z pokladny a trezoru odcizil finanční hotovost přesahující částku 18 tisíc Kč,“ uvedla pro pořád Na stopě policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

O několik dní později peníze zmizely i z pokladny zmrzlinového stánku v Benešově, kde měl uloupit víc než 80 tisíc Kč. „Po vloupání v Pardubicích a Benešově došlo k prakticky totožné trestné činnosti také v Písku,“ dodala policejní mluvčí s tím, že policisté poté, co porovnali kamerové záznamy, dospěli k závěru, že se s největší pravděpodobností jedná o tu samou osobu.

Nicméně mezitím došlo k vloupání v Prostějově a z pokladny ukradl víc než 20 tisíc Kč s tím, že ještě došlo k poškození krámu. Policisté při pátrání prosí o pomoc širokou veřejnost.

VIDEO: Muž se vloupal do kanceláří v Karlíně

Video  Muž se vloupal do kanceláří v Karlíně.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání