Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena utrpěla popáleniny na 90 % těla a pejsek zemřel! Záchrana mazlíčka z horkého pramenu dopadla tragicky

Autor: rix - 
7. října 2021
12:44

Pro svého mazlíčka cokoliv! Laiha Slaytonová (20) se vrhla na záchranu svého pejska poté, co zpanikařil a spadl do horkého pramene v Yellowstonském národním parku. Záchrana ale skončila tragicky. Chlupáč Rusty zemřel a Laiha utrpěla popáleniny na devadesáti procentech těla.

Jak uvedl deník Daily Mail, dvacetiletá žena utrpěla vážné popáleniny na devadesáti procentech svého těla poté, co skočila do horkého pramene v Yellowstonském národním parku, aby se pokusila zachránit svého pejska Rustyho. Rodinný výlet se proměnil v obrovské drama, když si Rusty popálil nohu od gejzíru, načež zpanikařil a spadl do horkého pramene.

Laiha Slaytonová neváhala ani minutu a jala se svého miláčka zachraňovat. Skočila za ním do pramene, který měl v tu chvíli teplotu bezmála devadesát stupňů Celsia. Jenže tak vysoká teplota byla pro Američanku osudnou. Utrpěla ošklivé popáleniny třetího stupně téměř po celém těle. Zachraňovat z pramene ji musel její otec Woodraw. A aby toho nebylo málo, pejsek Rusty i přes snahu Laihy svým zraněním později podlehl.

Ženu převezli záchranáři vrtulníkem na popáleninovou jednotku v Idaho Falls. Nešťastnice je v současné době v umělém spánku. Její sestra zorganizovala sbírku na GoFundMe na financování její zdravotní péče. Domů se Laiha jen tak nevrátí, v nemocnici si podle své sestry poleží několik měsíců.

Představitelé národního parku Yellowstone o incidentu informovali na své facebookové stránce a varovali návštěvníky, aby se drželi dál od horkých pramenů. „Každý by se měl držet vyznačených stezek a být extrémně opatrný,“ apelovali.

Laiha je druhou ženou, která se v posledních týdnech spálila v termálním prameni. 16. září utrpěla devatenáctiletá dívka popáleniny druhého a třetího stupně na pěti procentech těla po pádu do horké vody poblíž světoznámého gejzíru Old Faithful.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání