Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie na Českokrumlovsku: Neosvětleného cyklistu (†57) zabil projíždějící autobus!

Cyklista zemřel ve středu ráno při dopravní nehodě u Vyššího Brodu na Českokrumlovsku.
Cyklista zemřel ve středu ráno při dopravní nehodě u Vyššího Brodu na Českokrumlovsku.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, rix - 
6. října 2021
19:06

Cyklista zemřel ve středu ráno při dopravní nehodě u Vyššího Brodu na Českokrumlovsku. Sportovce, který neměl světlo ani reflexní prvky, srazil na silnici autobus. 

Zkouška na alkohol u řidiče autobusu byla negativní. Na webu o tom týž den informovala krajská policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Tragická nehoda se stala po 5:30 na silnici 163. „Řidič autobusu jel ve směru od Loučovic na Vyšší Brod. Patrně přehlédl neosvětleného cyklistu bez reflexních prvků, jedoucího stejným směrem, a narazil do něj přední částí vozidla,“ uvedla mluvčí.

Při nehodě utrpěl sedmapadesátiletý cyklista velmi vážná zranění, při převozu do nemocnice jim podlehl. Padesátiletý řidič autobusu nebyl pod vlivem alkoholu. Okolnosti nehody vyšetřují českokrumlovští policisté.

„V souvislosti se stávajícím podzimním počasím, které doprovází zhoršené povětrnostní podmínky a sníženou viditelnost, považují policisté za nutné připomenout, že je zapotřebí být v silničním provozu obzvláště opatrní a dodržovat pravidla, která jim vyplývají ze zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ apelovala Pokorná. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání