Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policisté pátrali po psychicky nemocném muži: Dezorientovaný a bosý chodil v hustém houští

(ilustrační foto) Policisté pátrali po psychicky nemocném muži: Dezorientovaný a bosý chodil v hustém houští
(ilustrační foto) Policisté pátrali po psychicky nemocném muži: Dezorientovaný a bosý chodil v hustém houští  (Autor: Policie ČR)
Autor: rc - 
29. září 2021
10:59

Jihočeské policisty v neděli kontaktoval osmašedesátiletý muž s tím, že pohřešuje svého syna, který je psychicky nemocný a musí brát léky. Utéci měl do lesa a nevrátil se zpět domů. Do pátrací akce byl přivolán psovod i vrtulník s termovizí. Muže se nakonec podařilo najít.

Pátrací akce byla v neděli vyhlášena po sedmé hodině večerní u Volyně. Strážce zákona kontaktoval osmašedesátiletý muž, který ohlásil, že pohřešuje svého psychicky nemocného syna.

„Uvedl, že utekl do lesa a je v ohrožení života, neboť je závislý na lécích. Policisté Obvodního oddělení Volyně provedli prvotní pátrání a prověrku okolí bydliště, ale s negativním výsledkem,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková s tím, že po muži pátral policejní psovod, vrtulník s termovizí a přidali se i strakoničtí hasiči a dobrovolní hasiči z Předslavic, kteří pročesávali les, ale bezvýsledně.

„Až teprve pomocí termovize ve vrtulníku se podařilo nemocného muže najít. Dezorientovaný chodil bos v hustém houští a porostu nedaleko obce Předslavice,“ dodala mluvčí. Muž skončil v péči lékařů.

VIDEO: Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání