Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Myslivec u Chotětova postřelil ženu (63): Zasahovat musel i vrtulník

Autor: VaB - 
22. září 2021
08:51

Myslivci u Chotětova pořádali hon na divoká prasata. Omylem se ale jejich obětí stala i žena (63), kterou zasáhl projektil z brokovnice. Zasahoval vrtulník letecké záchranné služby. Žena skončila v nemocnici.

Na nedalekém poli u Chotětova na Mladoboleslavsku jezdila zemědělská technika a sklízela tam kukuřici. Chvíli nato tam zasahoval vrtulník, záchranná služba a policie. Žena (63) tam totiž utrpěla střelné poranění.

Žena dorazila na polní cestu svým automobilem. Na poli ale právě probíhal hon na divoká prasata. Jeden z myslivců (35) naneštěstí vystřelil ve chvíli, když ze svého vozu vystupovala. Jeden z broků ji zasáhl do břicha.

„Žena byla letecky transportována do Ústřední vojenské nemocnice. Utrpěla lehká povrchová zranění,“ řekla Blesku mluvčí záchranné služby Petra Homolová. „Zjistili jsme, že myslivec má veškerá potřebná povolení, pod vlivem alkoholu nebyl. Jde spíš o nešťastnou náhodu,“ dodal mluvčí policie Pavel Truxa.  

frantacizek ( 22. září 2021 17:01 )

že nebyl navaleny je spíše přitěžující okolnost. Pokud takhle míří střízlivý, navíc ve 35, co bude za 20-30let, kdy už ti praotcové chodí na káry na každý hon..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání