Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vlak minul v Olomouci nástupiště o stovky metrů! Strojvedoucí musel couvat, zmatení cestující prý vystupovali do kolejiště

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: VaB - 
21. září 2021
13:08

V sobotu odpoledne projel strojvůdce nástupiště v Olomouci. Zastavil až o několik set metrů dál a zpět na perón musel „couvat“. Někteří cestující mezitím údajně vystupovali do kolejiště.

Strojvedoucí rychlíku 140 Ostravan, který jel ze Žiliny do Prahy, zapomněl v sobotu odpoledne zastavit v Olomouci. Vlak prosvištěl o stovky metrů za nástupiště. Zanedlouho se už sunul zpět, aby lidé mohli vystoupit.

Na událost upozornil server zdopravy.cz. Vlak měl postavenou tzv. vlakovou cestu. Projel tedy na návěst povolující jízdu a nedošlo k žádnému ohrožení bezpečnosti. Zastavit měl údajně až zhruba 300 metrů za perónem. „Pro výstup a nástup se pak vrátil k nástupišti,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Podle svědků, kteří se svěřili na facebooku, někteří cestující vystupovali nebezpečně i do kolejiště. „Ve vlaku byl trochu zmatek, někteří začali vystupovat přímo do kolejiště. Nechápu, jak toto může někoho napadnout,“ popsal situaci jeden z uživatelů. Mluvčí dodal, že vlakový doprovod upozornil cestující na to, aby to nedělali. Nakonec spoj z Olomouce odjížděl s celkovým zpožděním 45 minut.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání