Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Český řidič (73) slepě věřil navigaci: Skončil ztracený hluboko v rakouských lesích!

Autor: rix - 
11. září 2021
07:40

Není radno v autě slepě věřit navigaci. Svém o tom ví i třiasedmdesátiletý český řidič. Ten se vracel z dovolené u moře, ale právě navigace ho zavedla do rakouských lesů. To mu nepřipadalo divné. Pokračoval dál do hvozdu, kde uvízl. Na pomoc museli spěchat hasiči.

Jak informoval server Polizeiticker, třiasedmdesátiletý Čech se vracel z dovolené v Chorvatsku. Až do Rakouska ho navigace prováděla hladce. U našich sousedů ale nastal problém, který vyústil v prekérní situaci. V obci Grossraming staršího pána umělá inteligence navedla do lesa v tamním národním parku. 

Tam, kde by si většina řidičů řekla, že je pravděpodobně něco špatně, si důchodce s ničím nelámal hlavu. Ani se zákazem vjezdu, který po cestě potkal. Podle navigace pokračoval dál do stále hustšího porostu. Nebylo mu ani nijak podivné, že je na turistické stezce. Jak se dalo čekat, jeho auto nebylo pro jízdu v lesním terénu uzpůsobeno a Čech zanedlouho v lese uvízl. Nemohl tam ani zpátky. 

Řidič se rozhodl, že vystoupí z auta a po cestě, kterou přijel, se po svých vrátí zpět do civilizace a vyhledá pomoc. Došel až do obce Ortisei, kde narazil na pomoc v podobě jiného řidiče. Ochotný Rakušan pána odvezl na nejbližší policejní stanici, kde nešťastník popsal kuriózní situaci policistům. 

Jakmile se policisté dověděli o nepříjemné, ale komické situaci, spustili záchrannou akci. Při té asistovali i místní dobrovolní hasiči. Po náročném vyprošťování vozidla se podařilo stroj dostat opět na silnici. Tím ale trable pro starce neskončily. Po lékařském ošetření byl shledán nezpůsobilým k řízení automobilu a úřady mu odebraly řidičský průkaz.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání