Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Čech Martin (34) se těžce zranil v Itálii při paraglidingu: Deset zlomenin a operace kotníku

Autor: for - 
30. srpna 2021
21:44

Čech Martin Urza utrpěl v Itálii vážnou nehodu. Během paragladingu narazil do skály. Vrtulník jej transportoval do nemocnice, kde podstoupil operaci vážně zraněného kotníku. Poranil si také plíci a léčit se bude i z deseti zlomenin. Informoval o tom server TN.cz. 

Čtyřiatřicetiletý Čech se vážně zranil v Itálii během paraglidingu. Po startu narazil Martin Urza do skály a utrpěl přes deset zlomenin a poranil si plíce a kotník. Informovala o tom jeho manželka na sociální síti na stránkách Fórum svobodného přístavu. 

„Nejhůře vypadala noha v pravém kotníku, to museli hned včera večer operovat a budou muset minimálně ještě jednou. Nyní je na ARO. Mimo anestetika byl ale celou dobu při vědomí, komunikoval, dnes mu i nechyběl humor, rozhodně se dá do pořádku a bude dobrej. Slavíme, že to přežil, že si neporanil míchu a že jsou obě končetiny spravitelné,“ uvedla manželka Tereza.

Ze skály jej sundaval vrtulník

Urza byl v Itálii na dovolené, kde se paraglidingu věnoval společně se ženou. Po nárazu jej musel ze skály dostávat vrtulník, který jej transportoval do nemocnice v městě Udine. Podle manželky je péče naprosto skvělá, jak uvedla na twitteru.

Manželka Tereza v příspěvcích dodává, že netuší, kdy se vrátí domů do Čech, kde mají naplánováno několik akcí. Urza totiž letos plánuje se stranou Nevolte Urza.cz kandidovat v letošních volbách. Bývalý podnikatel, programátor a youtuber Uzra sám sebe označuje za anarchokapitalistu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi