Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Aligátor po hurikánu roztrhal seniora: Manželka jela v kánoi pro pomoc, policie našla jen kaluž krve

Autor: ran - 
4. září 2021
16:55

Hurikán Ida přinesl rodině Timothyho Satterleeho (†71) několikanásobné neštěstí. Senior během řádění přírodního živlu zemřel, když ho napadl aligátor. Manželka se sice vydala na kánoi pro pomoc, aligátor si zatím muže v její nepřítomnosti odtáhl a zřejmě sežral. Ostatky roztrhaného důchodce se nenašly.

Timothy Satterlee z New Orleans v americké Louisianě přišel v pondělí o život v zubech aligátora, který si troufl skoro až na práh domu, kde muž s manželkou bydleli. Doposud se pozůstatky mrtvého nenašli. K útoku došlo v době, kdy město leželo po běsnění hurikánu Ida z velké části pod vodou, napsal Daily Mail.

Mužova manželka v osudný okamžik zaslechla divoké šplouchání vody, vyšla proto polekaně před dům. Na vlastní oči viděla, jak Timothyho v zaplaveném přístřešku na jejich zahradě trhá aligátor.

Přispěchala choti na pomoc, zvládla ho částečně vytáhnout na schody. Když ale viděla rozsah zranění od plazích čelistí, nasedla do kánoe a jela pro pomoc, protože v oblasti nebyl signál.

Když manželka na místo dorazila v doprovodu policie a záchranky, po Timothym na místě zbyla už jen kaluž krve. Aligátor si nejspíš nešťastníka odtáhl, zatímco žena sháněla pomoc. 

Timothy byl podle sousedů „velmi milý a oblíbený otec od rodiny“. Jeho pozůstatky pátrací četa s psovody ani za čtyři dny od útoku nenalezla.

Aligátoři v oblasti zcela běžně žijí. Často se přibližují i k obydlím, protože je někteří z obyvatel krmí.

Hurikán Ida má ve státech Louisiana, Mississippi a Alabama na svědomí sedm mrtvých, celkem v USA zabil 28 lidí. Způsobil ohromné výpadky proudu, škody za desítky milionů dolarů a zanechal minimálně 600 tisíc obyvatel bez dodávek vody.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání