Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

9měsíční holčička zemřela na útěku před Tálibánem. S tátou doletěla do USA

Autor: tsv - 
3. září 2021
13:39

Jeden z posledních evakuačních letů z Afghánistánu do USA se setkal s neštěstím. Po přistání letadla na letišti ve Filadelfii musela být okamžitě odvezena do nemocnice devítiměsíční holčička. Během letu u ní došlo ke zdravotním komplikacím, kvůli kterým maličká Afghánka upadla do bezvědomí. Hodinu po dosednutí letadla byla po smrti.

Z vojenské letecké základny v německém Ramsteinu ve středu odletělo jedno z posledních evakuačních letadel Spojených států, na palubě byla i devítiměsíční holčička s tatínkem. Vše probíhalo normálně, po nějaké době ale nastaly vážné zdravotní komplikace. Zanedlouho holčička ztratila vědomí.

Po příletu na letiště čtvrt hodiny po osmé večer byla okamžitě odvezena do pediatrické nemocnice, kde byla ani ne o hodinu později prohlášena za mrtvou. Informaci serveru DailyMail potvrdila místní policie.

Mluvčí ministerstva obrany Chris Mitchell později řekl novinářům z Business Insider, že o krizovém stavu dívky byl během letu informován letecký personál, který k ní ihned vyslal zdravotnický tým. Pilot musel zažádat o přednostní přistání.

Přesnou příčinu úmrtí zatím novinářům nikdo nepotvrdil. Okolnosti smrti nyní vyšetřuje policie, která do nemocnice dorazila krátce po události na popud agentů z celní správy.

Jedná se o první smrt evakuovaného pasažéra na americké půdě. K odchodu malé dívenky se vyjádřil i městský úřad Filadelfie: „Chceme vyjádřit upřímnou soustrast rodině a milovaným zemřelé.“

Video  Arabista Pelikán o obavách z velké migrační vlny i Tálibánu: Zbraně USA prodají komukoliv!  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi