Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Policie pátrá po Marii (78) z Třebíče: Odešla z domova a dosud o sobě nedala vědět

Pohřešovaná Marie Spilková z Třebíče.
Pohřešovaná Marie Spilková z Třebíče.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
25. srpna 2021
12:12

Policie na Třebíčsku pátrá od pondělí po osmasedmdesátileté Marii Spilkové z Třebíče - Boroviny. Odešla z domova a zatím o sobě nedala vědět. Její zmizení oznámil příbuzný v pondělí večer, když ženu při návštěvě nenašel doma.

Do pátrací akce se už zapojili i policejní psovodi, potápěči a vrtulník. Vyplývá to z informací od policejní mluvčí Dany Čírtkové a z policejního webu. Pokud o ženě někdo něco ví, měl by zavolat na tísňovou linku 158.

Pohřešovaná žena je asi 155 centimetrů vysoká, štíhlá, má šedé krátké vlasy. „Policistům se nepodařilo zjistit, co měla v době odchodu z domova na sobě,“ uvedla mluvčí. Mobilní telefon nechala seniorka doma. V pondělí asi tři hodiny po poledni ji lidé viděli v okolí Borovinského rybníka, kam chodila na procházky.

Policie kontaktovala příbuzné a známé pohřešované ženy, prověřila zdravotnická zařízení. Do pátrání se zapojilo 25 policistů, pokračovalo v úterý. Potápěči prohledali Borovinský rybník a zadržovací nádrž nad ním. Dnes se policie zaměřuje na chatovou oblast Poušov u Třebíče a policejní potápěči pátrají v rybníce u obce Stařeč. Jde se o místa, která podle policie mohla žena při procházce také navštívit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání