Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zasedl místo mámě s dítětem! Student zachráněný z Kábulu, co zažil dovolenou v nejnebezpečnější zemi světa, to schytal za sobeckost

Aktualizováno -
18. srpna 2021
14:13
Autor: rix - 
18. srpna 2021
11:20

Mladý Brit Miles Routledge (22), který hlupácky odcestoval do Kábulu, jelikož chtěl zažít dovolenou v nejnebezpečnější zemi světa, to pořádně schytává na sociálních sítích. Angličanovi se sice podařilo se evakuovat z města obsazeného Tálibánem, ale kvůli své sobeckosti mohl ohrozit další lidi, kteří se zoufale snaží dostat pryč z radikály ovládaného pekla. Letadla s evakuovanými Afghánci totiž praskají ve švech. 

Svým nezodpovědným chováním totiž mladík nejenže ohrozil sebe samotného, ale taktéž obsadil zbytečně jedno místo v evakuačním letadle. Jak informoval web Daily Star, Miles mohl klidně zasednout místo matce s dítětem. „Sobecká akce, vaše místo v letadle mohl klidně dostat nějaký z afgánských tlumočníků, kterému nyní hrozí jistá smrt,“ napsal jeden z komentujících na facebooku. 

Lidé na sociálních sítích zuří. „Proč mu prostě nepřestaneme dělat reklamu, což je koneckonců důvod, proč se v první řadě rozhodl pro toto hloupé rozhodnutí? Zaujal místo někoho, kdo se do této pozice nedostal dobrovolně,“ komentoval další z diskutérů. 

Miles v nedávném příspěvku ještě více popudil lidi, když řekl, že cesty do Kábulu nelituje. Student fyziky dokonce v Afghánistánu pózoval se zbraní v ruce. To lidé odsoudili s tím, že je to velice urážlivé s ohledem na lidi, kteří se zoufale snaží dostat z radikály ovládaného pekla. „V letadle se posadil na místo, které mohlo patřit ženě nebo dítěti. Neměl na místo v americkém letadle právo,“ upozornil komentující na internetu. „I když má právo jet, kam se mu zlíbí, ohrozil lidi, kteří se snaží evakuovat a rozhodně příliš na výběr neměli,“ dodal.

Co předcházelo vysvobození?

„Jsem zaseknutý v Afghánistánu,“ napsal Miles na facebooku, když do hlavního města Kábulu po dvou dnech jeho pobytu nakráčel Tálibán. Všechny lety, kterými se mohl dostat do vlasti, byly zrušeny. „Myslím, že dnes v noci nebudu spát, viděl jsem příliš mnoho mrtvých lidí,“ sdělil šokovaný student z Británie. 

Podle svých slov chtěl výlet pojmout tak trošku jako charitu a ukázat lidem zemi, která je jiná. „Místo toho jsem se psychicky zhroutil. Nevím, co se děje, ale vůbec nevypadám dobře,“ popsal. 

Někteří lidé na sítích Milese nejprve podporovali. „Bez vás bych to nedal, lidi,“ napsal. Student fyziky říká, že mu ke zvládnutí situace pomáhá katolická víra. „Byl jsem připraven na smrt, přijal jsem to,“ vysvětlil. „Tento výlet je zkouškou boží. Jsem velmi věřící, věřím, že o mě bude postaráno,“ dodal.  

Video  Mrazivé záběry z Afghánistánu: Zoufalý útěk na podvozku letadla  - Twitter
Video se připravuje ...

 

naidka ( 18. srpna 2021 21:12 )

Rozdíl je vidět na první pohled, který vy vidíte jinak jako já.

naidka ( 18. srpna 2021 17:37 )

Dostal se do letadla jako stovky jiných. Ti jiní jsou snad lepší než on?

naidka ( 18. srpna 2021 17:35 )

Zasedl někomu místo (neznámo komu), tak je to parchant. A basta.

naidka ( 18. srpna 2021 17:30 )

Zasedl místo mámě s dítětem!!!
To zní jako zpráva z MHD.

zada ( 18. srpna 2021 16:11 )

Pisálkové nervěte mě za "srdce" když může být všechno jinak!!!
...Titulek na seznamu .cz zni" "Tálibán se zmocnil vojenského zařízení USA s daty o spolupracovnících" ..... Neznámý počet kusů zařízení zvaného „ruční vybavení pro detekci identity (HIIDE)“ povstalci získali při ofenzívě minulý týden. Interceptu to potvrdil nejmenovaný zdroj z Velitelství společných speciálních operací i tři další bývalí armádní činitelé. Každý z nich má podle serveru „obavy, že by Tálibán citlivých dat, která tato zařízení obsahují, mohl zneužít“ Zařízení obsahují biometrická data jako například skeny duhovek nebo otisků prstů, která se kombinují s biografickými informacemi a dohromady jsou vkládány do velké centrální databáze.."... Ono nestačilo amíkům tam nechat jenom techniku, zbraně a střelivo.....
Není to náhodou řízená genocida a občanská válka účelově ze strany NATo a amíků nebo jsou tak naivní či dokonze až ubozí, že vůbec tohle dovolili a nedomysleli???? Jak se vůbec můžou považovat amíci za profesionály chránící "svět". Vždyť to nejsou jen zbabělci , ale i žabaři či možná "v.azi"????? Nebo je to účel tohle zveřejnit, aby se do Evropy dostalo ještě více migrantů a aby si je Talibán našel kdekoli????!!! Tuhle "hru" s ohněm mi fakt hlava nebere a vůbec se mi to nelíbí .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání